KOMIN WEB



 



Komin Forum
Create your own banner at mybannermaker.com!

Blog
ponedjeljak, listopad 29, 2007
Pismo  jednog našeg čovika koji mi se javio s jednim prijedlogom ostavilo me zapanjenim!
Naime neku noć prije spavanja otišao sam provjeriti blog i mail,kad ugladam ovu sliku ispod i prije ikakvog čitanja pretvorim tu sliku u Komin.Pročitavši mail,nastavio sam maštati....
Naime,Nenad Medak-Posuji mi jenu,kojeg nam je svima nedavno Žuna predstavio na stranici Komina,poslao mi je jedan prijedlog,ili bar poticaj na razmišljanje,akonto one teme o sadašnjoj perspektivi Komina,jer sam i sam spominjao rivu!
Ovaj projekt zvao bi se Kominska riva.Riva u Kominu na ovom crtežu ima šetnicu s klupama, parkirna mjesta, vez za barke omeđen mulom i rasvjetu.Uz izgradnju nove rive, (kad se već radi) po cijeloj dužini napravio bi se kanalizacijski sustav, a na njega priključci za sva domačinstva, a na izlazu iz Komina kolektor za pročiščavanje otpadnih voda.
Zvuči savršeno zar ne?...i malo predaleko?
No ovaj čovjek koji nije u Kominu mislio je na sve.A zašto je mislio?
Pa i sam mi je napisao da je Komin čoviku najviše u srcu kad čovik nije u Kominu,pa takav slučaj sam i ja pa sam i pokrenuo ovaj blog,amo reć za svoju dušu a i za Komin.
Biti će sad onih,koje ja nazivam zlobnicima,pa će ideju pokušati srezati u korijenu,i reć ljudi vi niste normalni,ne sanjajte!
Pa mi ne sanjamo,a ako sanjamo,pustite nas da malo sanjamo!
Ali ja ovog čovika volim baš zato što je pun optimizma,i zato što je mislio na sve,iako možda nije ostvarivo,pokušao je naći riješenje.Dakle,odakle sve to financirati?(nadalje citiram gospodina Nenada Medaka)
"Postoji naravno više opcija a svaka je opet na svoju ruku sa dobrim i lošim stranama:
KREDIT – Ali tko će ga vraćati?Pa Kominjani, i to na sljedći način: Problem parkiranja će se riješiti na naćin da svaki vlasnik automobila  u Kominu zakupi jedno parkirno mjesto na postoječoj javnoj površini ili novoj rivi gdje će parkirati svoj automobil. Svoj parking će plačati godišnje npr: 300,00 kn. Svi oni koji imaju bilo kakvo plovilo na novoj rivi će plačati svoj vez npr: 150,00 kn godišnje. To je praksa u mnogim mjestima u Dalmaciji. Npr; u Trogiru parkirno mjesto košta 600,00 kn godišnje. a vez za barku 280,00 kn godišnje. Ljudi to uredno plačaju isto kao što plačaju svake godine cestarinu za svoj auto i osiguranje za auto i barku. Svi ostali koji se slučajno nađu u Trogiru plačaju parking po satu korištenja.
Za kanalizacijski sustav svako domačinstvo plača mjesečnu naknadu. Od namaknutih sredstava svake godine otplačivao bi se dugoročni kredit. Pored kredita dio novca bi trebala dati i opčina, jer svaki zaposleni Kominjanin pored poreza, plaća i prirez, a tu su i druge naknade. Također tu su i druge institucije kojima pripada tok rijeke Neretve bile one opčinske ili županijske i od njih treba tražiti dio. Komin ima bankare, ekonomiste, arhitekte, pravnike diljem lijepe naše i svak može dati svoj prilog ovom projektu (ne u novcu), već u svakoj drugoj pomoći iz svoje struke."

Eto ga i riješenje,ali uvijek ono ALI,samo ja sam razmišljao i mislim da "ali" u ovom slučaju treba biti malim slovima.
Jer...možda ne bi svi to plaćali tako uredno,i sami znamo kako su ljudi teški,kako smo svi različiti i znamo sami da bar 60% susjeda u Kominu ne pričaju jedni sa drugima,neki ne bi plaćali,neki bi optuživali druge da im kradu dio parkinga i rive i slično...
Uglavnom,valjda bi trebalo uvesti i pravnu državu u to da ordinira...
Neznam,meni se to čini tako lijepo da sam ushićen i optimističan,možda previše,pa možda i maštam,ali evo stavit ću ovo svima nama na razmišljanje,jer mislim da je za dobrobit svih nas!
Treba se organizirati i kako kaže Posuji Mi Jenu:
"Za jedan ovakav projekt trebali bi se složiti svi Kominjani i predočiti to općini Ploče da ovakav projekt uđe u planove. Vjerujem da je ovaj projekt isplativ, odnosno da bi se mogao financirati iz navedenog. A riješio bi najosnovnije probleme Komina."
Moje mišljenje je to da malo bacimo pogled na susjedni Rogotin,pa i on je dobio rivu od Općine Ploče,pa malo se konzultirati i s jednima i s drugima,vidit kako je to izvedivo...a možda ja ipak ne znam što pričam

Mislim da je glavno rješenje tu kanalizacija,ekoški gledano veliki napradak za samo mjesto,a i u smislu imidža,Komin bi blistao!!!
Opet citiram Posuji Mi Jenu:
   "U svakom velikom i malom dalmatinskom mistu "RIVA" je prostor koji je imiđ samog mista. Riva je glavna fotka na svakoj razglednici. Jednom je Boris Dvornik rekao da nebi moga živit niti u jedno misto koje nema rivu."
I s tim se slažem!
Kominjani moji mislim da je glavno da smo pokrenuli neku ideju,da se bar nešto razmišlja,ja sam nažalost nemoćan što se tiče svega oko realizacije,ali eto volio bi da ovo ne ostane samo pusta maštarija na blogu!
Pogledajte sliku,lipo izgleda,zar ne?
komin @ 21:51 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
Mjesta iz kojih nas posjecujete
FOTO GALERIJA
Shoutbox
12.1.2018. 4:38 :: souvenir gelas
Telp & WA 0857-8069-6851 - Pusat Grosir Souvenir Custom Pakai Foto, Gambar, Logo Sendiri | Murah, Cepat, Unik, Berkualitas dan Bergaransi ( Mug Sablon Murah, Pin, Gantungan Kunci )
12.1.2018. 4:58 :: Konsultan digital Marketing
Pakar internet marketing, Menerima jasa Konsultasi dibidang internet Marketing
12.1.2018. 7:58 :: Jual Tas Rajut
Pusat Kerajinan Rajut. 
menyediakan sepatu rajut, tas rajut, selempang rajut, dll

12.1.2018. 8:30 :: konsultan digital marketing
ingin sukses berjualan online, atau menguasai dunia internet marketing, bagi anda yang masih bingung silahkan hubungi www.dosenjualan.com kami akan membantu anda, jangan ragu langsung hubungi kami
12.1.2018. 8:30 :: konsultan digital marketing
ingin sukses berjualan online, atau menguasai dunia internet marketing, bagi anda yang masih bingung silahkan hubungi www.dosenjualan.com kami akan membantu anda, jangan ragu langsung hubungi kami
12.1.2018. 8:30 :: konsultan digital marketing
ingin sukses berjualan online, atau menguasai dunia internet marketing, bagi anda yang masih bingung silahkan hubungi www.dosenjualan.com kami akan membantu anda, jangan ragu langsung hubungi kami
12.1.2018. 8:30 :: konsultan digital marketing
ingin sukses berjualan online, atau menguasai dunia internet marketing, bagi anda yang masih bingung silahkan hubungi www.dosenjualan.com kami akan membantu anda, jangan ragu langsung hubungi kami
12.1.2018. 8:30 :: konsultan digital marketing
ingin sukses berjualan online, atau menguasai dunia internet marketing, bagi anda yang masih bingung silahkan hubungi www.dosenjualan.com kami akan membantu anda, jangan ragu langsung hubungi kami
12.1.2018. 8:30 :: konsultan digital marketing
ingin sukses berjualan online, atau menguasai dunia internet marketing, bagi anda yang masih bingung silahkan hubungi www.dosenjualan.com kami akan membantu anda, jangan ragu langsung hubungi kami
12.1.2018. 8:30 :: konsultan digital marketing
ingin sukses berjualan online, atau menguasai dunia internet marketing, bagi anda yang masih bingung silahkan hubungi www.dosenjualan.com kami akan membantu anda, jangan ragu langsung hubungi kami
12.1.2018. 9:52 :: jual souvenir pernikahan murah di solo
Telp & WA 0857-8069-6851 - Pusat Grosir Souvenir Custom Pakai Foto, Gambar, Logo Sendiri | Murah, Cepat, Unik, Berkualitas dan Bergaransi ( Mug Sablon Murah, Pin, Gantungan Kunci )
12.1.2018. 9:57 :: Konsultan Digital Marketing
hayy friend 
12.1.2018. 13:56 :: gambar gelas teh
Telp & WA 0857-8069-6851 - Pusat Grosir Souvenir Custom Pakai Foto, Gambar, Logo Sendiri | Murah, Cepat, Unik, Berkualitas dan Bergaransi ( Mug Sablon Murah, Pin, Gantungan Kunci )
12.1.2018. 14:50 :: pusat gelas
Telp & WA 0857-8069-6851 - Pusat Grosir Souvenir Custom Pakai Foto, Gambar, Logo Sendiri | Murah, Cepat, Unik, Berkualitas dan Bergaransi ( Mug Sablon Murah, Pin, Gantungan Kunci )
14.1.2018. 8:40 :: Pembuat Box Panel Di Surabaya
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
14.1.2018. 9:40 :: T Decoration
Agen Jual Balon Foil Huruf/Angka, Bunting Flag, Paper Fan, Balon Latek, Balon Decor, Balon Acara Resmi dan Perlengkapan Ulang Tahun Lainnya
15.1.2018. 1:30 :: Jual Box Panel Di Bandung
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
15.1.2018. 5:21 :: Hanging Shoes Organizer Bermotif
TERMURAH dan BERKUALITAS!!!, http://raksepatugantung.com merupakan PUSAT dari ANEKA MACAM JENIS RAK GANTUNG yang bertempat di JAKARTA. Menjual PARTAI BESAR/GROSIR/ECERAN berbagai macam jenis RAK GANTUNG, seperti Rak Sepatu Gantung (Hanging Shoes Orga
15.1.2018. 5:46 :: Tempat Jual Box Panel Listrik Tokopedia Banjarmasin
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
16.1.2018. 2:41 :: Distributor Hanging Shoes Organizer Jakarta
TERMURAH dan BERKUALITAS!!!, http://raksepatugantung.com merupakan PUSAT dari ANEKA MACAM JENIS RAK GANTUNG yang bertempat di JAKARTA. Menjual PARTAI BESAR/GROSIR/ECERAN berbagai macam jenis RAK GANTUNG, seperti Rak Sepatu Gantung (Hanging Shoes Orga
16.1.2018. 2:47 :: Jual Rak Gantung Serbaguna Denpasar
TERMURAH dan BERKUALITAS!!!, http://raksepatugantung.com merupakan PUSAT dari ANEKA MACAM JENIS RAK GANTUNG yang bertempat di JAKARTA. Menjual PARTAI BESAR/GROSIR/ECERAN berbagai macam jenis RAK GANTUNG, seperti Rak Sepatu Gantung (Hanging Shoes Orga
16.1.2018. 3:27 :: Grosir Rak Sepatu Gantung Motif Padang
TERMURAH dan BERKUALITAS!!!, http://raksepatugantung.com merupakan PUSAT dari ANEKA MACAM JENIS RAK GANTUNG yang bertempat di JAKARTA. Menjual PARTAI BESAR/GROSIR/ECERAN berbagai macam jenis RAK GANTUNG, seperti Rak Sepatu Gantung (Hanging Shoes Orga
16.1.2018. 3:55 :: Pembuat Box Panel Listrik Tav Jakarta
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
16.1.2018. 6:40 :: Box Panel Listrik Hager Serang
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
18.1.2018. 6:24 :: toko souvenir pernikahan asemka
Telp & WA 0857-8069-6851 - Pusat Grosir Souvenir Custom Pakai Foto, Gambar, Logo Sendiri | Murah, Cepat, Unik, Berkualitas dan Bergaransi ( Mug Sablon Murah, Pin, Gantungan Kunci )
18.1.2018. 7:41 :: souvenir gelas murah semarang
Telp & WA 0857-8069-6851 - Pusat Grosir Souvenir Custom Pakai Foto, Gambar, Logo Sendiri | Murah, Cepat, Unik, Berkualitas dan Bergaransi ( Mug Sablon Murah, Pin, Gantungan Kunci )
18.1.2018. 8:18 :: souvenir gelas sablon medan
Telp & WA 0857-8069-6851 - Pusat Grosir Souvenir Custom Pakai Foto, Gambar, Logo Sendiri | Murah, Cepat, Unik, Berkualitas dan Bergaransi ( Mug Sablon Murah, Pin, Gantungan Kunci )
19.1.2018. 6:53 :: Panel Listrik Lvmdp
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
19.1.2018. 7:22 :: Jual Box Panel Listrik 3 Phase Kupang
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
19.1.2018. 8:11 :: Jual Box Panel Listrik Pyramid Malang
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
Brojač posjeta
623249
Kontaktirajte nas
  • komin.bloger@gmail.com
TV vodič
Kominski rječnik
Oglasni prostor
Nema zapisa.
KUPUJEM - PRODAJEM
Nema zapisa.
Prijevod bloga na razne jezike
Izaberite jezik za prijevod bloga
Index.hr
Nema zapisa.