KOMIN WEB Komin Forum
Create your own banner at mybannermaker.com!

Blog - srpanj 2009
ponedjeljak, srpanj 27, 2009

 

Na dan maratona lađa, subota 08.08.2009. održat će se 16. državno prvenstvo u dugom pušenju lule. Prvenstvo će se održati u domu kulture u našem mistu s početkom u 11 sati. Prevenstvo će se održati po međunarodnim pravilima u sedam disciplina:
pojedinačno dame, pojedinačno gospoda, parovi dame, parovi gospoda, timovi dame, timovi gospoda i mješoviti parovi. Sudjelovati na ovom prvenstvu mogu sve punoljetne osobe koje se prijave. Svaki natjecatelj treba donjeti svoju lulu na natjecanje, a sve ostalo je briga organizatora prvenstva. Natjecanje se održava na ravnoj luli.
Za ovu prigodu “Cigar & Pipe Shop” iz Splita sponzorati će 4 natjecatelja iz Komina. Jedna dama i tri gospodina od sponzora će dobiti lule za natjecanje, uz instrukcije odnosno nekoliko treninga pred prvenstvo. Sponzorirani natjecatelji predstavljat će Komin u  pojedinačnoj konkurenciji, u parovima, mješoviti par i tim. Broj natjecatelja nije ograničen. Pravila ovog natjecanja su jednostavna. Svaki natjecatelj dobije 3 grama duhana, lula se jednom napuni i samo jednom upali. Pobjednik je onaj koji najduže puši lulu  da mu se ne ugasi. Vremena natjecatelja prijavljenih u parove i timove se zbrajaju i tako se određuju pobjednici u ostalim disciplinama. Timovi su sastavljeni od 3 člana. Kotizacija za ovo prvenstvo iznosi 30 kuna, s tim novcima pomoći će se organizatoru da napravi zakusku. Svaki natjecatelj nakon prvenstva dobija diplomu na kojoj je upisano postignuto vrijeme i osvojeno mjesto. Svakako da postoje nagrade, dodjeljuju ih sponzori prvenstva. Prijave natjecatelja se primaju do 06.08.2009. na: 091/510 85 88. Sve informacije o instrukcijama i treningu biti će na www.komin.bloger.hr  i  www.buza-split.bloger.hr                           Nenad

komin @ 10:18 |Komentiraj | Komentari: 55 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 20, 2009
Bostan-centar gornjeg sela.Ko bi i moga znat zašto se zove Bostan,nije niti važno,jedino što je važno je to da gori uvik možete nać nekoga za priču.Česte su teme u zadnje vrime lađe i lađarenje,posebno je zanimljivo kad se dundo Drago i njegov Boris spuste do Bostana,tada počne regrutacija dice u ekipu lađara Gusar Komin.Tad izađe Ćaća Burić i eto tema o trupama i lađama.Svaka čast na trudu i volji.
Najdraže mi je sist sa Burićom Marijanom,Stankom Bubijem,i Martinom Jelinim,tad nikad nije dosadno.U Kanje je uvik bila puna kuća.
Dica sa svih strana dolaze na Bostan i to im je glavno okupljalište u gornjem selu.Bostan mi je uvik bija posebno drag jer svi ovi gori nabrojeni pridonose živosti tog dila Komina.

komin @ 00:04 |Komentiraj | Komentari: 36 | Prikaži komentare
petak, srpanj 17, 2009

Evo vidimo nekima se ne sviđa podjela,nekima sviđa,al važno je zabavit se u svakoj temi,nije važno jel kvart ili "dija" Komina,važno da se svi razumimo,iako i ja mislim da je bolje da sam stavija dilovi Komina al nek stoji!Krećemo dalje:
Posebno misto u Kominu je Na Rik(c)i!
Tu je glavni život,cesta,događanja,centar svega...
Kad se sitim ditinjstva,moga bi reć da sam više od pola proveja na riki...
S ostima,trstikom i udicom,fetom kruva,naivnim peškejima i mudrim cipolima.
Danas baš volim sist na zidić i ništa ne radit,vidit kad kogod prođe,manit rukom,uvik neko stane,popričamo,nastavim sidit i "bacim mozak na pašu".
Poseban je ugođaj liti kad iz kuća i asfalta isparava toplina koju je Sunce utuklo priko dana,a sa rike hladi.Odma mi se stvori slika dunda Fele di sidi na stolici na kornižu leđima okrenutim prema riki,majica priko ramena,čačkalica u ustima i gušta...
Odmor iz snova...
No moramo napisati da često i nije tako idiličan-nažalost.Kontejneri smrde,a smrdi i rika ponekad.
U ovoj temi ne možemo ostat ravnodušni i ne postaviti pitanje-kad će Komin dobit kanalizaciju?
Sramota!!!
A bilo bi lipše Na rici kad ne bi bilo toliko smeća!Svjedoci smo svaki dan,vidimo svoje susjede kako bacaju smeće a ne upozoravamo ih eto pa šeljem jedan apel kolko god zvučilo glupo jer se i ja tako osjećam u Kominu to reć nekome,recite susjedima na fin način da postoje kontejneri.
Čuvajmo ovaj naš "kvart" jer je najvridnije u Kominu.Kad smo već Na rici sitimo se jedne od prvih tema na blogu:

http://www.komin.bloger.hr/post/kad-komin-zablista/496109.aspx


komin @ 15:25 |Komentiraj | Komentari: 38 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 16, 2009
Windsurfing - Kup Hrvatske održat će se na ušću od 17. do 19.07.2009. Više informacija na: www.eol.com.hr
komin @ 08:20 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 6, 2009
Ovom temom započinjemo jedan serijal o kominskim kvartovima.
Najprije bi tribalo podilit Komin,da kažemo malo o podili koja je glavna.
Odkad znam za sebe i odkad sam se igra po Kominu ko dite,selo se dililo na Gornji i Donji Komin,a mi smo se dili na Gornjane i Donjane.To je bila glavna podjela počevši od Čevrtaja i čevrtanja,pa do ratovanja Gornjani vs Donjani.
Uvik smo se natjecali ko je bolji,danas bi mogli reć da su se i lađari tako podilili što je velika šteta jer-NISMO VIŠE DICA.
Nama ko dici je uvik granica bila Stanica.Mada se u nekim slučajevima uzima i Dom...
Meni je to bilo uvik normalno,ali srija sam neke ljude koji su se smijali kad bi im to ispriča,ili neki koji su bili u Kominu a ja im kažem odakle sam,odma bi sa smijehom rekli iz kojeg si Komina-Gornjeg ili Donjeg?
Evo sad smo podilili Komin,u sljedećim temama ćemo obraditi kvartove:
Bostan,Međa,Mačkovo Selo a kao o posebnom kvartu pisati ćemo o "Na riki".
Ovim putem pozivam sve koji nešto više znaju da napišu o tim kvartovima ili da dodaju još koji.Recimo neznam zašto se Mačkovo Selo tako zove,a ne znam baš ništa o poznatom klubu Munja sa Međe.A volija bi to pohranit u ovim temama koje dolaze.Šaljite mailove,ostavljajte komentare!!!
Pozdrav svima


komin @ 16:20 |Komentiraj | Komentari: 41 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 5, 2009

Krajem 2008. godine osnovan je Kiteboarding klub ‘’Komin’’. Cilj kluba je razvitak i unapređenje Kiteboarding sporta na području Dubrovačko – neretvanske županije. Klub je u svibnju ove godine zatražio koncesijsko pravo na dio plaže te istu dobio od nadležnih tjela. Korisnik koncesijskih prava je odredio pravila ponašanja i doveo red na ušću. Postoji zona za početnike i zona za napredne kajtere, a plutačama su odjeljeni od zone za kupače. Otvorena je škola za početnike, napravljen je bar za osvježenje, postavljen je kemijski WC i sve nekako podsječa na egzotični Tajland. Kontejner za smeče još nije postavljen, nadam se da će se netko iz ‘’Izvora’’ smilovati. Nema više Mađarskih i Slovenskih ilegalnih  kajt škola, postoje pravila i propisi kojih se treba pridržavati.Uz sve to treba napomenuti da je ušće Neretve najbolja destinacija za kiteboarding školu  u Hrvatskoj pa i šire. Ovaj sport sve je popularniji i privlači sve više turista. Primjer za to je činjenica da Ulcinj u Crnoj Gori ima  6 registriranih klubova. Kajteri su preplavili cijelu Aziju. Aktivni sportski odmor sve je traženiji na tržištu turističke ponude. Uzimajući u obzir sve prednosti koje imamo, razvoja ovog sporta i paralelno s njim turizma, ima perspektivu. 

Kajt zonaBar za osvježenje


Sjedište kajt škole


Kemijski WC


Mjesec dana ovo smeće čeka svoj kontejner

Priča o kajterima i ušću je priča koja ima i drugu stranu medalje. I ova priča kao i mnoge u našem kraju imaju svoje pobornike i protivnike. A ja kao autor ovog posta pokušat ću biti maksimalno objektivan. Kao i dosada iznjet ću samo činjenice  Vama za raspravu i komentiranje.
U svakom slučaju  treba naglasiti da je ušće Neretve ornitološki i ihtiološki rezervati od međunarodnog značaja i predstavlja važan ekosistem. Hrvatska je potpsinik svih onih konvencija (da ih nenabrajam) i dužna je zaštiti i očuvati ovo područje. To znači, da određene radnje u zaštičenom okolišu nesmiju biti na štetu prirode. Da ja nebih puno o tome, najbolje je proučiti šta kaže zakon o ovome, evo nekih djelova iz tog zakona:

Zakon o zaštiti prirode
Posebni rezervat
Članak 12.
(1) Posebni rezervat je područje kopna i/ili mora od osobitog značenja radi svoje jedinstvenosti, rijetkosti ili reprezentativnosti, ili je stanište ugrožene divlje svojte, a osobitog je znanstvenog značenja i namjene.
(2) Posebni rezervat može biti: floristički, mikološki, šumske i druge vegetacije, zoološki (ornitološki, ihtiološki i dr.), geološki, paleontološki, hidrogeološki, hidrološki, rezervat u moru i dr.
(3) U posebnom rezervatu nisu dopuštene radnje i djelatnosti koje mogu narušiti svojstva zbog kojih je proglašen rezervatom (branje i uništavanje biljaka, uznemiravanje, hvatanje i ubijanje životinja, uvođenje novih bioloških svojti, melioracijski zahvati, razni oblici gospodarskog i ostalog korištenja i slično).

XIII. PREKRŠAJNE ODREDBE
Članak 193.
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 500.000,00 do 1.000.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba ako:
– obavi zahvat i radnju koja može dovesti do uništenja ili neke druge znatne ili trajne štete na ekološki značajnom području (članak 59.),
– obavi zahvat i radnju koja može dovesti do uništenja ili neke druge znatne ili trajne štete na međunarodnom ekološki značajnom području (članak 60. stavak 4.),
– istrijebi zavičajnu divlju svojtu (članak 85. stavak 3.).
(2) Novčanom kaznom u iznosu od 20.000,00 do 70.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj iz stavka 1. ovoga članka fizička osoba i odgovorna osoba u pravnoj osobi.

Članak 194.
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 100.000,00 do 500.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba ako:
– provede zahvat za koji nije pribavljena ocjena prihvatljivosti za prirodu ili protivno pribavljenoj ocjeni (članak 36.),
– postupi suprotno mjerama zaštite, očuvanja, unaprjeđenja i korištenja zaštićenih područja i drugih zaštićenih prirodnih vrijed­nosti propisanih Pravilnikom o unutarnjem redu (članak 71.),

……..itd. Tko želi može  pročitati cijeli zakon klikom na link.

Dragi moji kajteri, valja biti pametan, jer ako određena ministarstva utvrde da se ne poštuje zakon,  onda je koncesija na klimavim nogama, a to znači, vračanje na staro: divlji kajteri, nered, divlje kajt škole i sl. Zato dragi moji kajteri uz sve simpatije moja preporuka je: Osim mišića i povoljnih vjetrova trebat će dobro koristiti moždane vijuge. U svakom slučaju pravi put opstanka za kajtere i ostala živa bića na ušću je: poštivanje zakona o zaštiti prirode.
                                            Nenad

komin @ 10:30 |Komentiraj | Komentari: 75 | Prikaži komentare
Mjesta iz kojih nas posjecujete
FOTO GALERIJA
Shoutbox
27.3.2018. 1:19 :: Box Panel Listrik 3 Phase Tangerang
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
28.3.2018. 8:57 :: Panel Listrik Tiga Fasa Riau
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
29.3.2018. 5:57 :: Panel Listrik Untuk Pompa Air Yogyakarta
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
2.4.2018. 1:32 :: Panel Box Manufacturer In Pune
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
10.4.2018. 11:51 :: obat peninggi badan super cepat
Pusat Grosir Penjualan Obat Peninggi Badan Super Cepat GROW UP SUPER USA Asli Original Herbal Alami terbaik yang terbukti mampu menambah tinggi badan 5-10cm dalam 1 bulan
10.4.2018. 11:53 :: grow up super usa
Pusat Grosir Penjualan Obat Peninggi Badan Super Cepat GROW UP SUPER USA Asli Original Herbal Alami terbaik yang terbukti mampu menambah tinggi badan 5-10cm dalam 1 bulan
11.4.2018. 0:53 :: Box Panel Listrik Plastik Custom Kediri
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
12.4.2018. 2:03 :: Agen Box Panel Listrik Outdoor Bekasi
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
13.4.2018. 4:42 :: Box Panel Listrik Ukuran 2019 Sumatera
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
16.4.2018. 4:36 :: Box Panel Listrik Tav 2018 Sulawesi
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
17.4.2018. 2:11 :: Box Panel Listrik Kediri
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
17.4.2018. 10:14 :: Box Panel Listrik Besar 2020 Bandar Lampung
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
Brojač posjeta
625297
Kontaktirajte nas
  • komin.bloger@gmail.com
TV vodič
Kominski rječnik
Oglasni prostor
Nema zapisa.
KUPUJEM - PRODAJEM
Nema zapisa.
Prijevod bloga na razne jezike
Izaberite jezik za prijevod bloga
Index.hr
Nema zapisa.