KOMIN WEB Komin Forum
Create your own banner at mybannermaker.com!

Blog - svibanj 2011
utorak, svibanj 31, 2011


31.05.2011. u 8:15 sati nakon četri dana zatišja opet se pojavio Varan. Osim što je viđen, Varan je i snimljen. Prema iskazima očevidaca Varan je zaplivao prema Blacama, potom je u velikom luku zaobišao nekolicinu kajtera, a onda je nestao u jezeru Parila. Posljednji put  viđen je  u Lisni na jednoj smokvi.

komin @ 09:53 |Komentiraj | Komentari: 61 | Prikaži komentare
srijeda, svibanj 25, 2011
Svaka sličnost  likova s događajima u ovoj priči možda je slična s nekim drugim događajima, ali likovi su autentični. Ovu priču nije dozvoljeno koristiti u predizbornu promidžbu bilo koje stranke bez pozamašne naknade autoru. Tko se naljutija, magarac bija.

                                                  Nenad

komin @ 23:18 |Komentiraj | Komentari: 94 | Prikaži komentare
utorak, svibanj 24, 2011


Surprised

komin @ 13:22 |Komentiraj | Komentari: 30 | Prikaži komentare
nedjelja, svibanj 22, 2011
Nakon objavljivanja Međunarodnog fotografskog natječaja “16 jezera – Fotosafari.hr 2011.” na kominskom blogu i na pločanskoj neslužbenoj stranici, iz foto kluba Plitvička jezera stiglo je pismo zahvale i podrške koje je ujedno još jedan poziv svim fotografima iz naše doline da u što većem broju  sudjeluju na ovom foto događaju. Pismo u cijelosti objavljujemo: 

 

                                                        Foto klub Plitvička jezera

 Poštovani ! 

Izuzetno cijenimo Vaš prilog propagiranju našeg natječaja i hvala Vam na tome !

Slobodan sam čak reći da je ova Vaša gesta prilog propagiranju i razvijanju fotografije prirode općenito i svega pozitivnog što fotografija prirode sa sobom nosi.

Naša misija putem ovog natječaja je upravo razvoj i popularizacija fotografije prirode neposredno, a to sa sobom posredno povlači i senzibiliziranje svekolike javnosti prema prirodnim fenomenima i ljepotama kojima obiluje naša prelijepa Hrvatska Domovina !

Još jednom hvala i nadam se da će biti puno učesnika sa Vašeg područja, koji će svojim fotografijama, Vašeg prelijepog kraja i ponosite Neretve, obogatiti i uveličati naš salon !

 S poštovanjem !

                                                                                Rade Jug-AFIAP

komin @ 08:03 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
četvrtak, svibanj 19, 2011
Dolina Neretve je područje koje bi svaki ljubitelj fotografije mogao nazvati carstvom motiva i boja. Međutim malo je onih koji ovu skrivenu ljepotu primjećuju. Prilika da se prikaže naš lijepi kraj su i foto natječaji, posebno natječaji s temama  kojih  u našem  kraju ima na svakom koraku.

Foto klub Plitvička jezera objavio je: Međunarodni fotografski natječaj “16 jezera – Fotosafari.hr 2011.” koji će se održat  pod visokim pokroviteljstvom Međunarodne fotografske federacije. Natječaj je u dvije kategorije:

A-1  DIVLJE ŽIVOTINJE: Fotografije divljih životinja kao glavni subjekt prikazuje žive, slobodne životinje u njihovom prirodnom okruženju.

A-2 PEJSAŽI: Pejsažna fotografija prikazuje šire scene prikazujući polja, brda, šume, jezera, mora, itd.

Natječaj je otvoren do 31.08.2011.

Nagrade su novčane i počasne:

- Grand Prix Fotosafari.hr 5000 USD

- Dvije zlatne medalje FIAP – po jednu za svaku kategoriju

- Dvije srebrene medalje FIAP – po jednu za svaku kategoriju

- Dvije brončane medalje FIAP – po jednu za svaku kategoriju

-12 diploma- po 6 za svaku kategoriju

- 18 počasnih vrpci- po 9 za svaku kategoriju

 

Više informacija:

16 jezera – Fotosafari.hr 2011. Pravila sudjelovanja.pdf

http://fotoklub-plitvicka-jezera.com/

Ovom prilikom pozivam sve ljubitelje fotografije da se odazovu ovom natječaju i neka pošalju svoje fotografije iz najljepše doline. Konkurencija će biti jaka. Teško je na ovakvim natječajima uči u uži izbor, kamoli osvojiti neku od nagrada. Ipak, lijepo  je sudjelovati i nadati se.

                                                               Nenadkomin @ 12:01 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
utorak, svibanj 10, 2011
Ovogodišnja fešta Svetog Duje u Splitu tradicionalno uz procesiju ima i onaj šušur oli ti ga dernek kako bi rekli splitski  susidi iz okolnih mista oklen je i dični poteštat najluđega grada ''Kerum''. Već godinama ne propuštam ovu najveću splitsku fjeru i nemalo sam iznenađen kako svake godine na štandovima na rivi  ima sve više originalnih domaćih proizvoda. Onih azijskih plastičnih čuda sve je manje i manje, ove godine gotovo da ih i nije bilo. Znači li to da se naš čovik štufa proizvoda ''Made in China''  ili to Kinezi još nisu otkrili naš domaći potencijal pa tako nisu stigli napravit vjernu kopiju odnosno falsifikat domaćeg proizvoda. Da smo narod s izvrsnim idejama i da imamo potencijala ne trebamo dokazivati. Neki od ovih proizvoda mogu potaknuti, mogu stvoriti neku novu ideju svima onima koji nemaju posla, a imaju volje ili imaju nekog znanja ili šta bi Splićani rekli: ''Imaju mota u rukama za napravit pravu stvar''.  I ne zaboravite, svaki proizvod ima svog kupca, sve se prodaje.

Ja sam ovaj put kupija pračku i jedva je čekam  isprobat.

Domaće igračke i proizvodi od drvaSuveniri napravljeni od maslinovog drva

Crteži domaćih motiva na Benkovačkom kamenu

Slike anđela od izmrvljenog i zalijepljenog otpadnog stakla

Domaći suvenir (dobitnik nagrada i priznanja)

Svila oslikana rukom

Ima toga još puno ali ne može sve stat u samo jedan post.

                                                   Nenad

komin @ 07:51 |Komentiraj | Komentari: 25 | Prikaži komentare
petak, svibanj 6, 2011
Proljeće je, kukci, leptirice, mravi polako okupiraju naše domove. Kao i svake godine najezda mravi, kuhinja ih je puna. Po običaju supruga pospreja insekticidom i  mravlja ekspanzija se zaustavlja. Tako je to svakog proljeća.

Neki dan uđem u kuću i osjetim sladunjavi miris u zraku, odmah s vrata upitam: ''Tko je to koristio moj parfem Lacoste''.

''Ma koji parfem, to je sprej protiv insekata'' viče žena iz kuhinje.

Učini mi se čudno, uzmem Lacostu i posprejam blizu moje dragane i kažem evo pa njuši.

''Vidi stvarno, sličnog je mirisa'' veli žena.

Istog dana odemo do Mercatora, tamo ima jedna parfumerija gdje se prodaju skupi parfemi, ponesem kutiju od Lacoste da priupitam, eto iz znatiželje, koliko košta muški parfem Lacoste koji ima isti miris kao insekticid Njemačkog proizvođača Bayer. Parfem sam dobio za Božić od jednog poslovnog partnera (tvrtka-uvoznik robe široke potrošnje). Pokažem kutiju i upitam prodavačicu.

''Šjor, to vam je falšot, mi to ne prodajemo, to ste kupili negdi na pazaru'' kratko i jasno odgovori prodavačica.

Odem bez komentara.

Jučer zvoni susjed na vrata.

''Susid, pojavili su mi se mravi u kuhinji, onog spreja šta sam lani kupija nema više u dućanu priko ceste, a sad mi se ne ide u grad radi toga, jel mi možeš dat malo da posprejam.''

Odem potražit sprej, ali spreja nigdje, žena je na poslu, tko zna gdje je to stavila, a možda ga je i potrošila. Padne mi na pamet Lacoste, i velim susjedu:

''Ne mogu naći, ali imam ovi parfem isto vonja ajmo probat pošpricat s ovim.

Pošpricamo Lacostom, efekt isti. Mravi svi pocrkali i ne pojavljuju se više.

I gledam sinoć na televiziji ovu aferu s carinicima, pa razmišljam. Najmanji je problem što su se neki ljudi nelegalno obogatili. Tko zna što smo sve iz tog nelegalnog i nekontroliranog uvoza pojeli i popili. Tko zna koje i kakve otrove smo unijeli u naše domove, a da toga nismo ni svjesni.

                       

Lacoste, parfem i insekticid, a možda i sredstvo za čišćenje mrlja. Sve u jednom, cijena prava sitnica. Proizvođač i uvoznik nepoznati, to i nije tako važno. Važno je da je jeftino i da je brend.

                                                Nenad

komin @ 10:08 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 2, 2011
PILOT PROJEKT NAVODNJAVANJA DONJE NERETVE PODSUSTAV OPUZEN

Naručitelj projekta: HRVATSKE VODE

Nositelj projekta: INSTITUT IGH,d.d.

Što je odlučilo povjerenstvo DNŽ?

Primjedbe iznesene u javnoj raspravi odnose se većinom na područje Grada Ploča. Naime, u okviru ovog projekta, predviđa se pregrada na Neretvi na lokaciji kod Opuzena, s obrazloženjem da su razmatrane i druge varijante, no one, prema objašnjenju izrađivača projekta, predstavljaju tehnički problematično rješenje s velikim troškovima. Dubrovačko-neretvanska županija tražila je detaljan prikaz koristi i troškova svih varijanti. Na posljednjoj sjednici povjerenstva, članovi su dali pozitivno mišljenje za zahvat u području kojeg obuhvaća projekt, no Rješenje o prihvatljivosti zahtjeva neće se izdati dok se ne ispita utjecaj na područje izvan zahvata, što je, u stvari, područje Grada Ploča (Komin). To je zaključak nadležnog ministarstva, vjerujem, potpuno ispravan i u skladu s interesom Pločana. Izvor: (dožupanica Marija Vučković)

 Ja vjerujem u nešto drugo.

Ovo je samo privremena odgoda realizacije ovog projekta. Jer kad se ispita utjecaj na područje izvan zahvata onda će se izaći sa nekakvom opet friziranom studijom koja će Bože moj zadovoljavat sve ono što treba zadovoljit da bi ovaj projekt dobio suglasnost.  Obrazloženje da su razmatrane i druge varijante  koje izrađivač projekta smatra tehnički zahtjevnim i problematičnim ne drži vodu. Jeli itko razmatrao povratak ''Škanja'' prirodnog pješčanog spruda koji je sprječavao prodor mora u korito rijeke. Povratak Škanja nije isplativ Hrvatskim vodama jer realizacija premalo košta pa je malo prostora za one radnje o kojima pišu svi mediji.  Pored toga povratkom Škanja nositelj projekta brana podno Opuzena u ovom slučaju Institut IGH,d.d. ne dobiva niti cvonjka, jer je u tom slučaju njihov projekt  promašaj.

Ono što čudi je da svi vide korupciju u projektima Hrvatskih voda, dok članovi povjerenstva dubrovačko-neretvanske županije ama baš ništa ne vide,ili…..?!?

Da ne bih dalje pričao za sve one koji ne vide dobro evo malo materijala koji otvara oči i slijepcima.

Njemačka optužuje Hrvatske vode za ekocid i korupciju

Izvor: http://www.javno.hr/news/Hrvatska/21742/VIDEO-Njemacka-optuzuje-Hrvatske-vode-za-ekocid-i-korupciju.html

Proširenje i produbljenje prirodnog toka Save i Dunava, a potom i ostalih rijeka u korist je pojedinaca, dok bi se tim projektom uništio svijet jedne od najuščuvanijih europskih rijeka. Planovi Hrvatskih voda o proširenju korita i dubine Save, Neretve, Mure i Dunava naišli su na veliku osudu njemačkih medija. Nacionalna televizijska postaja ARD objavila je video prilog s temom hrvatskih rijeka i njihove budućnosti.
Kritiziraju hrvatsku vodnu politiku, te zaključuju kako vladajući žele iskoristiti vrijeme prije ulaska u EU za zadovoljavanje nečijih interesa, jer nakon ulaska u Uniju zaštićena se područja ne smiju ovako mijenjati.

Nema potrebe za proširenjem Osim Save, prijetnja je, prenosi ARD, i na Neretvi, Dravi, Muri i Dunavu, rijekama na čijim su koritima također najavljeni radovi. Nijemci su razgovarali s ekolozima i osobama upućenim u tematiku, koji su zaključili kako potreba za riječnom plovidbom po Savi, ali i drugim rijekama, uopće ne postoji.
Govori se o planovima prokopavanja kanala koji bi povezao Savu i Dunav, čime bi "Hrvatska dobila svoj Sueski kanal", no opet se postavlja pitanje koristi, jer Savom godišnje plovi dvjestotinjak brodova.
"S oko 1.200 kvadratnih kilometara površine, Lonjsko polje, pripada ne samo jednom od najvećih zaštićenih područja u Europi već i jednim od najljepših. No, ostvare li se planovi hrvatskog vodnog gospodarstva, tome bi uskoro mogao doći kraj", tvrdi se u prilogu, prenosi Deutsche Welle. Prirodni tokovi rijeka, nastavljaju, pretvorit će se u uniformirane kanale, opasane kamenjem i takozvanim obaloutvrdama.

Ako odobre, valjda je u skladu sa zakonom

Hrvatske vode još čekaju rezultate ispitivanja, odnosno dozvole za promjenu 400 kilometara prirodnog toka Save i Dunava. U video prilogu se nakratko pojavljuje i Darko Biondić iz agencije za plovne puteve koji kaže da su "zahtjevi predani prema zakonu, te da ukoliko vlasti planove odobre prije ulaska u EU, da će onda valjda to ujedno i značiti da je cijela stvar u skladu sa zakonom".
Tibor Mikuška iz Društva za zaštitu ptica i okoliša Hrvatske tvrdi da je riječ o novoj korupcijskoj aferi. Ako malo bolje pogledate tko preispituje te zahtjeve, tko ih provjera, tko su ti vještaci, vidjet ćete da su to sve ljudi koji su na ovaj ili onaj način povezani s Uredom za vode. Stvarno možemo reći da je riječ o korupciji u velikom stilu, ja bih rekao – o kriminalu“, rekao je za ARD Mikuška, dodajući da bi u projekt trebalo investirati 80 milijuna eura, a potom i po četiri milijuna godišnje za troškove održavanja.

Priča je došla i do DORH-a, koji je, prenose Nijemci, pokrenuo istragu.

Afere Hrvatskih voda:

http://www.jutarnji.hr/renata-svoboda--nadzirala-milijune-iz-eu-i-dala-ih-svojoj-firmi/912398/

http://www.vecernji.hr/vijesti/direktor-voda-pod-istragom-namjestio-posao-dobio-safari-clanak-266800

http://www.vecernji.hr/vijesti/afera-safari-sef-hrvatskih-voda-husaric-bio-lovu-americi-clanak-280197

http://www.vecernji.hr/vijesti/iz-hrvatskih-voda-ciscenju-potoka-izvlace-279-milijuna-kuna-clanak-263303

http://pollitika.com/opet-zedni-preko-vode

https://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/124583/Default.aspx

http://www.medjimurje.hr/clanak/2897/2010-11-02/nova-afera-hdz-ovih-poduzetnika

http://www.uscemure.org/New%20folder/Globus_11022011001.pdf

http://www.vecernji.hr/vijesti/stotine-milijuna-kuna-hrvatskih-voda-lazna-nasipavanja-clanak-271620

http://www.vecernji.hr/vijesti/vlasnik-lapora-kupuje-dionice-vodoprivrede-husarica-clanak-274400

                                             Nenad

P.S. O svim  aferama Instituta IGH koji je nositelj projekta brana Opuzen  mogle bi se napisati knjige. 

http://www.nacional.hr/clanak/99457/jure-radic-nervozan-zbog-uskokovih-istraga

Naš narod bi rekao: ''Mudroj glavi jedno oko dosta''.

komin @ 14:17 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
Mjesta iz kojih nas posjecujete
FOTO GALERIJA
Shoutbox
27.3.2018. 1:19 :: Box Panel Listrik 3 Phase Tangerang
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
28.3.2018. 8:57 :: Panel Listrik Tiga Fasa Riau
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
29.3.2018. 5:57 :: Panel Listrik Untuk Pompa Air Yogyakarta
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
2.4.2018. 1:32 :: Panel Box Manufacturer In Pune
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
10.4.2018. 11:51 :: obat peninggi badan super cepat
Pusat Grosir Penjualan Obat Peninggi Badan Super Cepat GROW UP SUPER USA Asli Original Herbal Alami terbaik yang terbukti mampu menambah tinggi badan 5-10cm dalam 1 bulan
10.4.2018. 11:53 :: grow up super usa
Pusat Grosir Penjualan Obat Peninggi Badan Super Cepat GROW UP SUPER USA Asli Original Herbal Alami terbaik yang terbukti mampu menambah tinggi badan 5-10cm dalam 1 bulan
11.4.2018. 0:53 :: Box Panel Listrik Plastik Custom Kediri
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
12.4.2018. 2:03 :: Agen Box Panel Listrik Outdoor Bekasi
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
13.4.2018. 4:42 :: Box Panel Listrik Ukuran 2019 Sumatera
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
16.4.2018. 4:36 :: Box Panel Listrik Tav 2018 Sulawesi
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
17.4.2018. 2:11 :: Box Panel Listrik Kediri
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
17.4.2018. 10:14 :: Box Panel Listrik Besar 2020 Bandar Lampung
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
Brojač posjeta
625271
Kontaktirajte nas
  • komin.bloger@gmail.com
TV vodič
Kominski rječnik
Oglasni prostor
Nema zapisa.
KUPUJEM - PRODAJEM
Nema zapisa.
Prijevod bloga na razne jezike
Izaberite jezik za prijevod bloga
Index.hr
Nema zapisa.