KOMIN WEB Komin Forum
Create your own banner at mybannermaker.com!

Blog - travanj 2011
subota, travanj 30, 2011


Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke demonstracije održane u Chicagu dana 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više od dvije stotine radnika, a osmero je radnika osuđeno na smrt. Demonstracije su održane radi zahtjeva radnika za osmosatnim radnim vremenom. 1. svibnja se kao međunarodni praznik rada obilježava od 1889. godine. U 20. stoljeću se datum s vremenom etablirao kao anarhistički i socijalistički blagdan, te je baš u tim krugovima poznat i kao Međunarodni dan radnika, odnosno Praznik rada. U ovom je obliku prvi svibnja postao međunarodno slavlje socijalnih i ekonomskih uspjeha radničke klase i sindikalnog pokreta. Nakon Oktobarske revolucije, Prvi svibanj je postao državni praznik u SSSR-u, a potom i u drugim komunističkim državama. Kao državni praznik ga je ustanovila i Hitlerova Njemačka. Zbog komunističkih konotacija, u SAD se radnički pokret odrekao Prvog svibnja, i kao Praznik rada slavi prvi ponedjeljak u rujnu.

                  

Godine 1955. papa Pio XII uveo je u crkvenu godinu blagdan sv. Josipa Radnika. Još prije, papa Leon XIII. 1889. g. u svojoj enciklici o sv. Josipu pod naslovom ''Quamquam pluries'' radnike i sve ljude skromnih životnih prilika upućuje na ovoga sveca kao uzor i primjer za nasljedovanje. Sv. Josip je radom svojih ruku uzdržavao Gospu i Isusa. Uvodeći ovaj blagdan, papa Pio je htio potaknuti radnike na ''tiho i vjerno posvećivanje svagdanjega rada'', kako je to činio šutljivi sv. Josip. Radnik je u kršćanstvu bio častan već po Isusu Kristu koji je radio i tako posvetio rad, pa onda po Blaženoj Djevici Mariji i sv. Josipu. Sv. pismo spominje sv. Josipa desetak puta poimence. O njegovu zanimanju doznajemo iz Svetoga pisma Novoga zavjeta. Sv. Matej Evanđelist piše kako su se Nazarećani divili Isusovu nastupu u njihovoj sinagogi i pitali se: ''Zar on nije tesarov sin'' (Mt 13,54). U Sv. pismu ne ćemo naći ni jedne riječi sv. Josipa niti bilo što o svršetku života njegova. U sv. Josipu imamo trajno nadahnuće kako se odnositi prema obitelji i svakidašnjim dužnostima. Sv. Josip je u radu nalazio svoju sreću. Radio je s voljom, radošću i zadovoljstvom jer je bio svjestan da tako provodi volju Božju. Radom je oplemenio svoju dušu i srce. Na taj način stjecao je zasluge za nebo i dokazivao svoju ljubav prema Mariji i Isusu. U Hrvatskoj su posvećene mnoge crkve sv. Josipu Radniku: crkva u Belišću, Borovu, Osijeku, Slavonskome Brodu, Karlovcu (Dubovac) i Novome Virju. Pri posveti župne crkve u čast sv. Josipu Radniku u Novome Virju pokojni zagrebački kardinal Franjo Kuharić između ostalog je kazao: "Draga moja braćo i sestre, na ovaj oltar donosim vaš rad, vaše žuljeve, vaš znoj, koji zalijeva ova polja da bi iz njih izniknuo svagdašnji kruh…"Praznik rada u Hrvatskoj se počeo obilježavati odmah od 1890. godine Prema tome, 1. svibanj je dio radničke tradicije, dan solidarnosti, dan poštovanja dostojanstva rada i radnika, dan prosvjedovanja protiv kršenja radničkih prava.

Radnička klasa postoji i danas, iako se mnogi stide imena radnik, pa nas zovu djelatnicima ili zaposlenicima. Istina je da je ogroman broj radnih mjesta ili zanimanja klasičnih radničkih nestao zbog promjena u gospodarstvima i gašenja tradicionalne industrije. Sinonim za radnika je donedavno bio rudar, metalac, obućar, tekstilac, građevinski radnik. Te promjene nisu mimoišle niti nas, pa je danas i u klasifikaciji djelatnosti Hrvatske ostala prerađivačka industrija kao klasično radnička djelatnost, što uz poljoprivredu, lov, ribarstvo, rudarstvo, građevinarstvo, trgovinu, hotele i restorane i transport, čini okosnicu radničke klase ili 65% od ukupnog broja zaposlenih u Hrvatskoj. U tu kategoriju spadaju zaposleni u obrazovanju, zdravstvu, socijalnoj skrbi, vojska nezaposlenih, odnosno svi oni koji se ne srame imena radnik i prefiksa radnička klasa.

Ukupno gledajući, položaj radnika u Hrvatskoj je katastrofalan. Plaća koju prima hrvatski radnik za svoj rad nije dostatna za pristojan život. Preko 70 tisuća radnika ne prima plaću za svoj rad. Politika i kapital ne idu jedno bez drugoga, udružuju se bez obzira na uvjerenja bilo koje vrste i ne prezaju od profita iz bilo kojeg izvora kako bi koncentrirali bogatstvo stvoreno na grbači radnika u korist jednom uskom ekskluzivnom broju ljudi. Proslave i okupljanja povodom praznika rada u Hrvatskoj,  politička elita vješto koristi uglavnom u vlastitu promociju i ne prezaju od lažnih obećanja i obmana obespravljenog i siromašnog radničkog puka.  

SRETAN VAM PRAZNIK RADA

komin @ 10:41 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
petak, travanj 22, 2011
Povodom uskršnjih blagdana udruga Lijepa naša organizirala je prikupljanje pomoći i posjet Majčinom Selu u Međugorju. U akciji i posjetu sudjelovali su mali i veliki članovi udruge.

''Majčino selo'', Ustanova za predškolski odgoj i socijalnu skrb, djeluje od 1993.god. već tada je dr.fra Slavko Barbarić organizirao prihvat i smještaj djece izbjeglica kao i obitelji pogođenih siromaštvom i ratom (1991-1995). Brigu o njima povjerio je Školskim sestrama franjevkama hercegovačke provincije koje i danas sudjeluju u uradu i odgoju djece. ''Majčino selo'' je nastalo i živi uz pomoć dobročinitelja iz cijeloga svijeta, a pod vodstvom hercegovačke Franjevačke Provincije Uznesenja BDM, Mostar, ono je postalo velika obitelj koja okuplja više zajednica i udruga.

Međugorje Mir – Majčino selo

Registrirana je humanitarna udruga koja skrbi za siromašne, stare, bolesne, djecu, obitelji s mnogo djece, pomaže vjerske i socijalne ustanove kao i katoličke misije u siromašnim zemljama. Udruga ima svoje skladište u kojem prikuplja i djeli humanitarnu pomoć i hrani, odjeći, obući, higijenskim potrepštinama, školskom materijalu, ortopedskim pomagalima, bolničkim krevetima, namještaju i svime što je potrebno za normalan život.

Dječje selo

Koncept smještaja u sedam obiteljskih kuća  pruža djeci emocionalnu sigurnost i osjećaj  zajedništva. Učenje, športske aktivnosti, molitva, kućne obveze, glazbena, dramska i likovna sekcija, samo su neke djelatnosti koje ispunjaju njihov svakodnevni život.

Dječji vrtić

Dječji vrtić''Sv. Mala Terezija'' okuplja djecu predškolskog uzrasta iz ''Majčinog sela'', župe Međugorja i okolnih mjesta. Vrtić pomaže u odgoju djece roditeljima koji su zaposleni, posebno onima koji služe međugorskim hodočasnicima.

Likovna radionica

Likovna radionica ''Kraljica Katarina'' pomaže djeci u razvoju radnih vještina kroz umjetničko izražavanje i druženje.

Zajednica ''Majka Krispina''

Djeluje od 2005. god. Skrbi o djevojkama i ženama s problemom neželjene trudnoće, žrtvama nasilja u obitelji i društvu i o ženama koje su zarobljene ovisnošću. Zajednica svojim postojanjem i radom promiče zdravu kulturu života i poziva društvo na odgovornost i brigu o nerođenoj djeci.

Zajednica ''Milosrdni otac''

Osnovana je u ožujku 1999. god. na inicijativu  dr.fra Slavka Barbarića. Zajednica djeluje kao projekt franjevačkog reda s ciljem pomoći ovisnicima o drogama, kocki i alkoholu. Zajednica, s kućama u BiH i Sloveniji, broji 70-ak članova različitih kulturnih, nacionalnih i vjerskih korijena. Program se temelji na molitvi, radu, međusobnoj pomoći i izgradnji povjerenja u sebe i ljude oko sebe.

 Vrt ''Sv.Franje''

Vrt je mjesto gdje posjetitelji, posebno djeca, susreću prirodu, životinje, dječje igralište, šetnice i odmor. U duhu svetog Franje, vrt teži postati i malo molitveno odredište hodočasnicima u kojem će oni kroz dodir s prirodom naći trenutke mira i tišine. Iskustvo sklada i ljepote koji vladaju u prirodi, pomoći će im otkrivati Božju prisutnost u sebi i oko sebe.

Ovaj posjet ''Majčinom selu'' iznimno me je dojmio. Preporučio bih svima, posebno obiteljima s djecom. Hodočasnici su uvijek dobrodošli, ako je moguće, dolazak najavite.

Adresa:

Ustanova za predškolski odgoj i socijalnu skrb

''Majčino selo''

88266 Bijakovići – Međugorje,BiH

vita@tel.net.ba

info@mothersvillage.org

Tel.: +387 36 653001 begin_of_the_skype_highlighting            +387 36 653001      end_of_the_skype_highlighting

       +387 63 383886 begin_of_the_skype_highlighting            +387 63 383886      end_of_the_skype_highlighting

http://www.mothersvillage.org/index.php?lang=hr

                        SRETAN USKRS                                                                        Nenad

komin @ 09:12 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
petak, travanj 15, 2011
 

….. nego sredstvo u rukama političkih moćnika.

 

komin @ 20:55 |Komentiraj | Komentari: 162 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 14, 2011
Velika većina ljudi ima iskrivljenu sliku o tome što je to poniznosti. Pogotovo oni koji nastoje živjeti intenzivnim duhovnim životom (ostale pak to pitanje niti ne zanima!). Ono se vrlo često miješa sa (samo)ponižavanjem ili (samo)prezirom što je vrlo krivo jer jedno i drugo dovodi do destrukcije osobnosti a ne do njene izgradnje. Krepost jača (krijepi = krepost!) osobnost. Stoga će ponizna osoba biti u stanju podnijeti i poniženje i prezir. Poniznost je istinska svijest o samom sebi kakav stvarno jesam. Sv. Terezija će reći: „Poniznost je istina“ tj. Istina o samome sebi. To pak stanje istinske ili realne svijesti o samom sebi ne stječe se preko noći nego je to dugotrajan put samopromatranja ili samoupoznavanja kroz različite oblike duhovnih vježbi a ponajviše ispitom savjesti. Čak i stara „poganska“ grčko-rimska mudrost kaže: „Upoznaj samoga sebe!“

Poniznost, kao istinska svijest o samom sebi izgrađuje osobnost i snaži na duhovnom putu. Stoga je vrlo važno biti svjestan samoga sebe i svojih sposobnosti: tko si, što sve znaš i što sve možeš i koji se svi talenti skrivaju u tebi. Takva svijest dovodi i do samopuzdanja koje je vrlo važno na životnom putu čovjeka. Ali takva samo-svijest ako se ograniči na samodopadno promatranje samoga sebe, svojih sposobnosti i talenata, vrlo lako postaje oholost ukoliko se promatra „izolirano“ od onih s kojima se živi. Stoga u tom samopromatranju treba gledati ne samo ono što jesni nego i ono što nisi. Ne kako si bolji od mnogih ljudi nego vidi da uistinu ima boljih od tebe. Ne samo koliko toga imaš (talenata) nego i koliko toga nemaš. Ne samo ono što znaš nego i koliko toga još i ne znaš a niti ćeš ikada znati. Onu Sokratovu izreku „znam da ništa ne znam!“ uistinu može reći jedino ponizan čovjek jer samo takav je svjestan koliko toga još ima što nikada neće moći otkriti. I tu dolazimo do paradoksa a to je da bi „znao da ništa ne znaš“ moraš jako puno toga znati! Pa čak kad bi bio najbolji i najpametniji od svih Pavao me podsjeća: „Što to imaš a da nisi primio?“ Sve što imam nije „moje“ nego je dar. I sada dolazimo do druge vrlo važne točke a to je dar i darivanje. Samosvijest o samom sebi, o svojim sposobnostima, darovima i talentima (kakvi god oni skromni bili) nije potrebna za to da se divim samom sebi (narcisoidnost!) nego da budem svjestan onoga što to „imam“ kako bi to mogao „dati“ drugima. Na taj način postajem „dar“ za drugoga i moj život postaje darivanja i služenja što je opreka oholosti koja se zatvara u se i želi sve za sebe.

Oholost je opreka poniznosti. Crkva je ubraja među „sedam glavnih grijeha“ tj. u one grijehe iz kojih svi ostali na neki način proizlaze. Psihologija je promatra kao nezdravu ljubav prema samom sebi koja je redovito povezana s nezdravim i nerealnim samoprecjenjivanjem. Ukorijenjena je duboko u čovjekovo biće i prikrit će se uz najmilosrdnije i najponiznije čovjekove radnje i teško će je čovjek od prve razotkriti. Ako bolje promatraš samog sebe moći ćeš se puno puta primijetiti da u pomaganju bližnjemu ili sirotinji (što je na izvana ponizno i Bogu-ugodno djelo) u tebi se rađa osjećajem ugode pa čak i radosti i to te veseli! Oprez! Primijeti da na dnu toga slatkog osjećaja ima jedan drugi, jedva zamjetljiv osjećaj, to je glas koji ti došaptava kako „ti činiš nešto veliko, nešto lijepo, nešto Bogu milo. Ti si zaista bolji od drugih!“ Evo to je oholost duboko skrivena u čovjekovu srcu a hrani se tako plemenitim djelima! Srest ćeš mnoge ljude koji su u stanju za nekoga sve moguće učiniti i žrtvovati ali se iznutra „hrane“ osjećajem samodarja i samožrtvovanja za druge. Mnogi im se dive i hvale. On je u očima tih ljudi velik i puno im znači. Čovjeku to godi kao što kaže pjesma „Lijepo je nekome biti nešto. Lijepo je nekome biti sve!“ Rezultat te ugode je strah! Strah da se ne pojavi netko drugi koji je bolji od tebe. Koji bi ti mogao oteti prvo mjesto koje imaš u očima ljudi ili određene osobe te bi on mogao umjesto tebe „biti nekome nešto“ ili čak „sve!“ To dovodi do ljubomore. Tako jedna mana rađa drugu manu. Jedna bolest uzrokuje drugu bolest i što destruktivno djeluje. Suprotno od kreposti koja rađa drugu krepost i izgrađuje osobnost.

Nemoj sad slučajno misliti da zbog osjećaja ugode kad nekome nešto pomažeš, daješ ili se „žrtvuješ“ za nekoga, da to ništa ne vrijedi jer se na dnu tog osjećaja (ako ne redovito, ali onda vrlo često) može kriti oholost. Kamo sreće da ima što više takvih „dobrotvora“. Ovo navodim samo zato da uvidiš da je ipak „lakše prepoznati crnog mačka .... u mrkloj noći,nego oholost u vlastitom srcu!“  Zato kad čuješ taj ugodni laskavi glas oholosti kako ti došaptava, poput sv. Bernarada odgovori: Zbog tebe niti počeh a niti ću prestati činiti dobro!

U svakom slučaju, dugačak je put na stazi poniznosti. Sretno!

 I ne boj se biti „nekome nešto“!

                                                  Izvor: Studentski katolički centar Palma

komin @ 08:20 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
utorak, travanj 12, 2011


Sloboda govora je pravo izražavanja vlastitih stajališta i razmišljanja bez straha da će te netko u tom pokušati spriječiti ili zbog toga kazniti. Naziva se i slobodom izražavanja. Smatra se da je sloboda govora neophodna za postojanje demokratske vlasti. U zemljama u kojima ne postoji sloboda govora, u autokratskim sustavima, ljudi se boje reći ono što misle. U tom slučaju vlast i nadređeni ne znaju što oni misle. Ako nadređeni ne znaju što podređeni žele, ne mogu ostvariti njihove potrebe. Kad nema slobode govora, vlast i nadređeni ne brinu se o onomu što podređeni žele i trebaju. Neki smatraju da je to razlog zašto neke vlasti ne dozvoljavaju slobodu govora - ne žele snositi posljedice preuzimanja odgovornosti ili se boje pokretanja revolucije do koje bi došlo kad bi svi mogli znati što se sve događa u društvu. Poznati liberalni mislilac Johan Stuart Mill misli da sloboda govora nije važna samo zato što svatko ima pravo na slobodu izražavanja, nego i zato što zajednica u kojoj živimo ima pravo čuti naša razmišljanja. Zajednice u kojima postoji sloboda govora dozvoljavaju da sve smije biti izrečeno. Kao što je naglasio Tosqueville, ljudi se boje slobodno govoriti ne zbog straha od kazni, već zbog pritiska članova zajednice. Kad pojedinac iznosi nepopularne ideje, može se suočiti s prijezirom članova svoje zajednice ili čak postati žrtvom zlostavljanja. Primjerice, u modernoj Europi, takvim oblicima zlostavljanja posebno su izloženi protivnici liberalne demokracije, a u zemljama s velikim brojem vjernika i ateisti ili pripadnici manjinskih vjerskih skupina. Ovaj oblik zabrane slobodnog izražavanja je čak i teže obuzdavati od  zabrana slobode izražavanja od strane vlasti. Postavlja se pitanje je li zaštita slobode govora stvar prava ili stvar zaštite od utjecaja vlasti.

Pravila ponašanja na Internetu - Internet bonton

Bonton je knjiga ili kodeks ponašanja kojeg bi se trebao pridržavati svaki pripadnik društva. Bontoni nas uče kako se treba ponašati, izražavati, izgledati, komunicirati, gestikulirati i dr. u gotovo svakoj situaciji. Bonton najstrože osuđuje vrijeđanje, psovanje i fizičko obračunavanje. Postoje i specijalizirani bontoni čiji je sadržaj usmjeren na pojedinu situaciju, npr. Bonton u restoranu ili Bonton u kazalištu. Međutim, pravila ponašanja nisu u svim regijama svijeta ista, stoga nisu ni svi bontoni isti. Osobe koje ne poznaju bonton, ili ga se ne pridržavaju, nisu prihvaćene u svim društvima te se smatraju nepristojnima i loše odgojenima. Danas društvo postaje sve obrazovanije, što je utjecalo i na bonton. Od osobe se u obrazovanom društvu očekuje više od lijepog ponašanja - očekuje se opća kultura. To podrazumijeva osnovno obrazovanje, te poznavanje informacija, zanimljivosti i činjenica iz opće i popularne kulture. Svaka osoba zna barem najopćenitije osnove bontona. To se uči prilikom odrastanja, i podrazumijeva se kao dio odgajanja djeteta. Djeca se uče ponašanju prilikom objedovanja, komuniciranja s odraslima, druženja s vršnjacima.Osobe koje smatraju da nisu usvojile osnove bontona, ili svoje znanje žele proširiti, čitaju knjige bontona. Najpoznatiji bonton na hrvatskom jeziku je Suvremeni bonton Eduarda i Amelije Osredečki


Internet nije samo mreža računala, nego i velika neformalna zajednica s vlastitim kodeksom ponašanja. Pravila ponašanja na Internetu slična su onima u svakodnevnom životu pa su i na Internetu razni oblici agresivnog i uvredljivog ponašanja te povrede privatnosti neprihvatljivi. Međutim, postoje i pravila specifična samo za Internet: poruke pisane isključivo velikim slovima smatraju se vikanjem

-emoticon - izraz za kombinaciju znakova koja izražava raspoloženje i pomaže da poruka bude ispravno protumačena: :-) označava smijeh ili vedro raspoloženje, a :-( označava žalosno raspoloženje.  Postoje i druge kombinacije, ali se ne koriste toliko često.

Pravila ponašanja na Internetu mogu se podijeliti u dvije grupe:

- pravila ponašanja u privatnoj komunikaciji osobe s osobom (odnose se prije svega na e-mail)

- pravila ponašanja u komunikaciji unutar grupe ljudi (odnose se na komunikacijske usluge kao što su news grupe, distribucijske liste, forumi,blogovi i IRC).

Kodeks ponašanja opisan ovdje jest općevažeći, a pojedine organizacije ili zajednice mogu imati i neka specifična pravila. Nepoštivanje kodeksa često rezultira gubitkom prava pristupa Internetu, a neki su oblici kršenja pravila i protuzakoniti. Ova su pravila nastala na temelju javno dostupnog dokumenta, RFC1855, kojeg je moguće pronaći na adresi http://www.stanton.dtcc.edu/stanton/cs/rfc1855.html.

 Nikad ne mogu kazati onoliko mudrosti, koliko mogu  prešutjeti gluposti.

 Mek jezik i kosti lomi.

 U životu je bolje biti jedan dan netko, nego čitav život nitko.

  Istina rečena s lošom namjerom gora je od svake laži.

 Svatko može kritizirati, ali samo stručnjak zna hvaliti.

 Baviti se tuđim životom znači ne imati svoj.

 Budalu ne treba tražiti, sama se javi.

 Čačkanje nosa je za neke jedini način da uđu u sebe.

 I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.

 Kad bi se pameti prodavale, opet bi svatko kupio svoju.

 Smatram da je jedna od velikih sloboda koje donosi demokracija i sloboda govoriti gluposti.

 Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont.

komin @ 11:41 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
petak, travanj 8, 2011
Kako su komentari u prethodnom postu krenuli u  smjeru vezanom za IP adrese, da ne bude zabluda objasnit ću što se sve može vidjeti na: WEB SITE TRAFFIC STATISTICS               

Popis IP adresa skinut je 08.04.2011. vrijeme je navedeno.

Nekoliko znamenaka na svakoj IP adressi sam namjerno  zacrnio da ih netko ne bi zlouporabio. Svatko tko zna svoju IP adresu može po ostalim brojevima ustvrditi za sebe jeli ovo točno.

Tko je vlasnik koje IP adrese ne znam, ne mogu to otkriti  preko WEB SITE TRAFFIC STATISTICS  niti me to zanima. Ono što možemo otkrit  i  otkrili smo a vrlo je smiješno je to da nekolicina komentatora vode monolog sami sa sobom. Npr. Izruguje se nekome, a onda kritizira samog sebe. Piše u dva lica s iste IP adrese. Postavlja nekome pitanja, a onda odgovara u njegovo ime, i slično.

Sve je vidljivo i točno se zna s koje IP adrese je posjeta  blogu, koliko je dugo imao otvorenu stranicu i kad je ostavio komentar. IP adrese posjetitelja i komentatora na blogu ne dajemo nikome, a ako netko pokrene tužbu protiv nekoga onda će to sud ili policija riješiti s vlasnikom portala, a ne s urednikom bloga. Na svaki zahtjev oštećenog, vrijeđanog ili klevetanog dužan sam izbrisati  komentar ili isključiti cijeli post, ali i sačuvat ga  kako bi ostao dokaz o eventualnom kaznenom djelu. Takve zahtjeve primamo isključivo i samo na e-mail adresu: xkominx@gmail.com

Nemojte se zavaravati da se ovdje može svašta pisati i da će te se moći skriti ako netko pokrene kaznenu prijavu  protiv vas, pa čak i ako imate prijenosno računalo i bežični Internet i smuljate sve što smuljati možete . Moguće je izbjeći kazneni progon jedino ako nekoga dobro oklevetate, a potom svoj laptop s bežičnim priključkom bacite u riku. Sve drugo se da otkriti, stoga ne nasjedajte laicima koji su naučili  upload  dvi slike i video zapis i odmah pomislili da su postali veliki hakeri. Pripazite ako nekome posuđujete laptop, također roditelji pripazite što vam djeca rade na računalu. Za vašu informaciju:  jedan pedofil je uhićen iako je slao inkriminirajuće fotografije s računala iz web caffea, snimila ga je kamera u caffeu, vrijeme snimke i vrijeme korištenja računala se poklopilo.

                                                                 Nenad

komin @ 14:13 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 6, 2011
Post da,da,da,da,da….. privremeno je ugašen, ali je sačuvan kao i svi komentari koji su napisani ispod tog posta.  Osoba koja je napisala komentar (6.4.2011 14:41:12 | Neregistrirani korisnik) prijavljena je vlasniku portala indeks.hr, a moguća je i kaznena prijava za vrijeđanje.

komin @ 17:53 |Komentiraj | Komentari: 25 | Prikaži komentare
petak, travanj 1, 2011
Zbog hrvatskog ulaska u EU i zatvaranja poglavlja pravosuđe, Vlada RH odlučila je otpisati sva dugovanja koja su građani i tvrtke dužni  državnim i lokalnim  institucijama. Razlog tome je smanjenje broja sudskih sporova kako bi Hrvatska mogla zatvoriti ovo najvažnije poglavlje i potpisati pristupni ugovor do kraja lipnja. Dugovanja prema lokalnoj samoupravi preuzet će država odnosno iz proračuna su već odvojena sredstva s kojima će se ova dugovanja namiriti. Prva opcija ovog otpisa ograničila se na dugovanja do 5 tisuća kuna, međutim ispostavilo se da broj dužnika do ovog iznosa nije velik i neznatno umanje broj sudskih sporova kojim je opterećeno domaće pravosuđe. Analizom dužnika Vlada je odlučila otpisati sva dugovanja do iznosa od 48 tisuća kuna, a za sve one kojima dugovanja prelaze ovaj iznos, dugovanje im se umanjuje za 48 tisuća s obvezom da ostatak duga sami namire u roku od 3 mjeseca. Zbog ove Vladine odluke nekoliko banaka ponudilo je povoljan kredit za sve one kojima dug premašuje navedeni iznos i imaju obvezu u roku od 3 mjeseca zatvoriti sva dugovanja. Prema informacijama koje smo dobili, većina korisnika  imanja bivšeg PIK-a dužni su manje ili neznatno više od 48 tisuća kuna što znači da će svim korisnicima imanja dugovanje biti otpisano. Ova Vladina uredba počinje se primjenjivati od prvog travnja ove godine.

komin @ 08:58 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
Mjesta iz kojih nas posjecujete
FOTO GALERIJA
Shoutbox
27.3.2018. 1:19 :: Box Panel Listrik 3 Phase Tangerang
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
28.3.2018. 8:57 :: Panel Listrik Tiga Fasa Riau
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
29.3.2018. 5:57 :: Panel Listrik Untuk Pompa Air Yogyakarta
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
2.4.2018. 1:32 :: Panel Box Manufacturer In Pune
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
10.4.2018. 11:51 :: obat peninggi badan super cepat
Pusat Grosir Penjualan Obat Peninggi Badan Super Cepat GROW UP SUPER USA Asli Original Herbal Alami terbaik yang terbukti mampu menambah tinggi badan 5-10cm dalam 1 bulan
10.4.2018. 11:53 :: grow up super usa
Pusat Grosir Penjualan Obat Peninggi Badan Super Cepat GROW UP SUPER USA Asli Original Herbal Alami terbaik yang terbukti mampu menambah tinggi badan 5-10cm dalam 1 bulan
11.4.2018. 0:53 :: Box Panel Listrik Plastik Custom Kediri
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
12.4.2018. 2:03 :: Agen Box Panel Listrik Outdoor Bekasi
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
13.4.2018. 4:42 :: Box Panel Listrik Ukuran 2019 Sumatera
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
16.4.2018. 4:36 :: Box Panel Listrik Tav 2018 Sulawesi
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
17.4.2018. 2:11 :: Box Panel Listrik Kediri
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
17.4.2018. 10:14 :: Box Panel Listrik Besar 2020 Bandar Lampung
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
Brojač posjeta
625297
Kontaktirajte nas
  • komin.bloger@gmail.com
TV vodič
Kominski rječnik
Oglasni prostor
Nema zapisa.
KUPUJEM - PRODAJEM
Nema zapisa.
Prijevod bloga na razne jezike
Izaberite jezik za prijevod bloga
Index.hr
Nema zapisa.