KOMIN WEB Komin Forum
Create your own banner at mybannermaker.com!

Blog - ožujak 2009
nedjelja, ožujak 29, 2009
Zapisnik sa Zbora građana održanog 27.ožujka 2009. u Kominu objavljijemo u cijelosti.


Pročitaj kompletan post
komin @ 23:29 |Komentiraj | Komentari: 49 | Prikaži komentare
subota, ožujak 28, 2009

Već duže vrijeme na kominskom blogu postavljen je “IP Tracker and IP Locator” pomoću kojih se može ustanoviti tko nas pojećuje i tko ostavlja komentare na blogu. Kako su vrijeđanja i pljuvanja postala učestala od raznoraznih anonimaca, prikupljena je  zbirka adresa s kojih nekolicina pojedinaca pljuju po svemu i svakome.
“IP lokator” uz adresu upisuje vrijeme posijete bloga i točno vrijeme kad je ostavljen komentar.
Svatko onaj koji misli da mu je netko na ovom blogu sa svojim komentarom uvrijedio čast i ponos, da je iznio laži i uvrijede ima pravo preko portala index.hr zatražiti IP adrese s kojih su poslani komentari. Službeno zatražene adrese posjeta odnosno komentatora biti će ustupljene. To znači, da svatko ugrožen na ovom blogu može pokrenuti sudsku tužbu protiv onoga koji ga vrijeđa ili na bilo koji drugi način čini mu štetu. Kako ovaj lokator nemože na duže vrijeme spremiti podatke sa vikalice, ista je isključena i ne može se više koristiti.
UPOZORAVAMO sve posjetitelje ovog bloga, vlasnike računala, da obrate pažnju na svoje pisanje, posebno na roditelje čija djeca koriste računalo, također upozoravamo sve one koji koriste računala na radnom mjestu i čija je IP adresa u vlasništvu tvrtke gdje je korisnik zaposlen. Posljedice sudske tužbe mogu prouzročiti više problema kako materijalnih tako i po gubitak radnog mjesta utuženog.
Za sve posljedice nastale iz bilo kojeg spora po ovom pitanju  www.komin.bloger.hr  i njegovi urednici, neće snositi nikakvu odgovornost i posljedice. U dogledno vrijeme kraću verziju ovg upozorenja staviti ćemo na naslovnicu bloga da se uvijek može pročitati. Kominski blog i dalje ostaje otvoren svima za raspravu u demokratskom duhu tolerancije, razumjevanja i poštivanja različitosti.
                                                         Urednici bloga
http://012station.bloger.hr/default.aspx?id=376751


komin @ 16:02 |Komentiraj | Komentari: 78 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 25, 2009

Gospodin Zdravko Srzentić, ing. gradj. poslao nam je crtež-prijedlog kako bi otprilike mogao izgledati jedan pristojan štand izrađen od autohotnih materijala i praktičan za korisnike i kupce. Uz crtež je poslao i skicu nacrta, ako se pokaže interes, kako nam kaže gospodin Zdravko, mogao bi skicu razraditi u izvedbeni nacrt. Ovaj štand je željezne konstrukcije i može se zatvoriti i zaključati kad nije u funkciji prodaje. Meni se ovo rješenje čini vrlo zanimljivim, a koliko vidim moglo bi zadovoljiti sve uvjete uporabe, estetike i tradicije. Svakako, Vaše mišljenje je najvažnije, posebno onih koji se bave prodajom na štandovima. Zahvaljujem gospodinu Zdravku na njegovom doprinosu u rješavanju ovog važnog problema.
                                                                               Nenadkomin @ 09:12 |Komentiraj | Komentari: 27 | Prikaži komentare
ponedjeljak, ožujak 23, 2009
komin @ 12:56 |Komentiraj | Komentari: 60 | Prikaži komentare
subota, ožujak 21, 2009
Proteklih  tjedana MO Komina imao je pune ruke posla. Razna događanja uvjetovala su i neke aktivnosti koje je trebalo odraditi, a biti će ih još.  Odaslano je nekoliko zahtjeva prema Poglavarstvu grada, nešto od toga objavili smo na blogu. Koliko sam upoznat  MO Komina  potruditi će se da napravi svoju službenu web stranicu na kojoj će se moći vidjeti sve aktivnosti u našem mistu. Do tada kominski blog biti će u pripomoći i na usluzi da važne informacije stignu do naših mještana. Uvjek smo bili za transparentnost svega onoga što radi MO Komin.U prilogu ćete moći pročitati još neke dopise kao npr. Zahtjevi vezani za groblje, cestu Banja-Komin i štandove na magistrali. Kad smo već spomenuli štandove, evo jedne sličice-prijedloga kako bi okvirno izgledao štand na magistrali. Štand koji bi  izgledom predstavljao tradiciju, posebnost i lijepu sliku našeg kraja. Sliku nam je poslao Goran Kovač, a vi dragi moji, Vaša razmišljanja i prijedloge ostavite u komentarima. Ako netko ima volje i znanja neka napravi nekakav nacrt s dimenzijama ili virtualnu simulaciju štanda pa nam to pošalje mailom. Svi prijedlozi su dobro došli.
NenadPročitaj kompletan post
komin @ 23:25 |Komentiraj | Komentari: 28 | Prikaži komentare
Održana je javna rasprava o ID PP DNŽ. Nakon prezentacije, na pitanja zainteresiranih odgovarao je dožupan Ivo Karamatić. Kako je o ovoj raspravi već napisano na blogu Lijepa naša i na Rogotinskoj stranici, da se nebi ponavljali, spomenuti ću samo neke djelove iz ove rasprave, a vezani su za Komin. Na prezentaciji  je prikazana  karta na kojoj su ucrtana područja gdje je predviđena gradnja hotela i ujedno je ucrtana granica između općine Opuzen i kominskog dijela ušća,odnosno općine Ploče. Po onome šta smo vidjeli, granica je sporna i duboko zalazi u kominski teritorij na što su odmah reagirali Kominjani. Po onome što je prikazano, izgradnja  opuzenskog  hotela predviđen je na dijelu kominskog ušća odnosno općine Ploče. Kako je ova stvar primjećena prije ove rasprave, MO Komina uputio je Poglavarstvu grada  zahtjev za očitovanje u svezi razgraničenja između gradova Ploča i Opuzena koji objavljujemo u cijelosti. Svi oni koji imaju primjedbe na izmjene i dopune prostornog plana mogu ih uputiti u pisanom obliku na:
Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije, Petilovrijenci 2, 20 000 Dubrovnik najkasnije do 30. ožujka 2009. godine (ponedjeljak).                                                                              Nenad

Pročitaj kompletan post
komin @ 00:57 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 18, 2009
17.ožujka održan je Zbor građana Komina na  temu: Dogovor o zajedničkom stavu glede prodaje poljoprivrednih proizvoda na štandovima  uz magistralu. Tko je sve nazočio i kakav je dogovor postignut možete pročitati iz zapisnika koji u cijelosti objavljujemo.


Pročitaj kompletan post
komin @ 17:46 |Komentiraj | Komentari: 34 | Prikaži komentare
ponedjeljak, ožujak 16, 2009

Javna rasprava Prijedloga Izmjena i dopuna Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije održat će se u Pločama, 20. ožujka 2009., godine (petak), u Pučkom otvorenom učilištu, s početkom u 17,00 sati. Pozivaju se svi zainteresirani da se uključe u javnu raspravu. Svi zainteresirani mogu vidjeti Prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana na web stranicama Županije na kojima će biti objavljen cijelo vrijeme trajanja javnog uvida. http://edubrovnik.org/Nprostorni_plan.php
Eto dragi moji koga zanima šta su naumili napraviti na Ušću, neka dođe čuti  i viditi iz prve ruke. Obavijest je stigla na vrime, da nebi bilo: “ nisam zna” ili “nije mi nitko reka”.
                                                    Nenad
Zanimljiva tema objavljena na www.tportal.hr
Možete pročitati klikom na link

komin @ 15:32 |Komentiraj | Komentari: 73 | Prikaži komentare
petak, ožujak 13, 2009

Kako riješiti ovaj problem sa štandovima? Jedno je sigurno,  koje god rješenje bude ponuđeno više se neće moći prodavati na magistrali bez registriranog trgovačkog obrta ili tvrtke. Morate znati da se u Europi nitko ne bavi trgovinom voća i povrća bez da ima registriran obrt ili tvrtku za takvu djelatnost. Također zakon kaže da je zabranjena prodaja  alkoholnih  pića bez valjane markice ministarstva financija. Misli se na domaću rakiju, vina i likere koje se moglo kupiti na našim štandovima. Zakon kaže da se nemogu držati nelegalni štandovi uz magistralu. To su paravila, odnosno zakon kojeg  treba poštovati.  Međutim ne postoji niti jedan zakon koji nema rupa. Država u kojoj su zakoni bez rupa, u toj državi vlada diktatura. Poznato je da smo mi Hrvati svjetski prvaci u pronalaženju rupa u zakonu. U nas je pravilo kad dođe novi zakon malo tko  razmišlja kako ga sprovoditi svi misle kako naći rupu. Valjda nas zbog toga neki ne žele u Europi. Evo nečeg za ovaj problem gdje se vidi nekakva rupica, a možda i rupetina u zakonu koja bi mogla koristiti našim ljudima koji su imali štandove. O svemu ovome šta ćete ovdje pročitati, valjalo bi pitati za mišljenje kojeg pravnika. Kako sam već naveo, neke zakonske norme morati će se poštovati, kao šta je registracija obrta ili tvrtke za trgovinu.

Pročešljao sam malo po internetu i našao nešto zanimljivo: “Pokretni trgovački obrt”.
Djelatnost: ostala trgovina na malo izvan prodavaonice.
Čitam dalje i nađem sve oblike prodaje izvan prodavaonice, da ih ne nabrajam koje sve postoje spomenuti ću samo jednu koja se meni čini vrlo zanimljivom: POKRETNA PRODAJA.
Uz ovaj naslov piše sljedeće: Pokretna prodaja je prodaja bez stalnog prodajnog mjesta, koja se može realizirati putem (1) posebno uređenog i opremljenog vozila za prodaju robe; (2) kolica koja se prevoze od mjesta do mjesta; (3) plovnog objekta koji je opremljen za prodaju na malo određenih grupa proizvoda. Po nekoj logici ja sam ovo shvatio ovako: Otvoriš “Pokretni trgovački obrt” ili tvrtku s takvom djelatnošću. Parkiraš svoj kombi ili auto prikolicu punu plodova svojih truda na magistrali i iz svog vozila prodaješ. A ima nešto još bolje: Napraviš štand s točkovima, pa su to kolica i nije više štand. Kad dođe inspekcija primistiš kolica dva metra tamo amo i prodaja ide dalje. Po zakonu sve čisto.
Nenad


www.icv.hr/2337/tmp.php?go=0814www.njuskalo.hr/oglas75568

www.dnevnik.hr

www.e-rijeka.com

http://tehnomehanika.com/proizvodni_program/06_sanduci/target5.html

komin @ 22:24 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
četvrtak, ožujak 12, 2009

MJESNI ODBOR KOMIN
I
INICIJATIVNI ODBOR ZA OSNIVANJE OPĆINE KOMIN

 POZIVAJU
 
VLASNIKE UKLONJENIH ŠTANDOVA UZ MAGISTRALU
NA
SASTANAK
U DOMU KULTURE U KOMINU


SASTANAK ĆE SE ODRŽATI U
UTORAK, 17. OŽUJKA 2009. GODINE
S POČETKOM U 19:00 SATI


                           DNEVNI RED:


1.      DOGOVOR O ZAJEDNIČKOM STAVU GLEDE
PRODAJE POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA NA ŠTANDOVIMA UZ MAGISTRALU
2. RAZNO


Predsjednik
Mjesnog odbora Komin
Jurica Kraljević


 Predsjednik IO za osnivanje općine Komin
Ante Vuković
komin @ 21:24 |Komentiraj | Komentari: 29 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 11, 2009
Evo pošto je već goruća tema na blogovima našeg područja,ne možemo ni mi ostati ravnodušni i ne ostaviti svoj komentar.
Moje mišljenje je da štandovi zaista u mnogo slučajeva ugrožavaju promet,ne toliko štandovi koliko i nespretni turisti koji u zadnji čas i bez žmigavaca skreću na štand,ostavljaju nekad i pola auta na cesti,otvaraju vrata iznenadno te sami hodaju po već poznato opasnom predjelu magistrale.Sudionici u prometu nisu samo vozači i putnici u automobilima,znamo da je bilo i par primjera gdje su auta pokupila čitave štandove,srećom bez većih posljedica po njihove vlasnike...
Isitna je da štandovi narušavaju sigurnost na ovom dijelu magistrale-tu se činjenicu ne bi smijelo zanemariti!

Ali isto tako znam da sam sreo mnogo ljudi po cijeloj Hrvatskoj a i šire,kojima sam objasnio odakle sam,i prva asocijacija kad bi me povezali s mojim krajem su upravo ŠTANDOVI.
Sigurno su štandovi jedan od neretvanskih brendova,kojeg mnogi turisti i prolaznici zapamte.Većina mojih poznanika koji su prolazili Neretvom stajali su na štandove,i svi su bili zadovoljni proizvodima i ponudom.Posebno im se sviđaju naša domaća alkoholna pića i svježe voće.
Ja sam ZA štandove svakako,ali u nekom ozbiljnijem i sigurnijem obliku,da svi budu isti,uredni i da dalje krase naš kraj.Isto tako sam i za to da svi budu legalni,ma što to značilo novinarima koji su pisali članke o ovom problemu,da se nađe zajedniički jezik između Cesta i vlasnika štandova.Da se plaća porez i da se istaknu cijene proizvoda što je ja mislim zakonom i propisano.

Najvažnija činjenica u ovoj priči je da mnogo obitelji živi od štandova.Zaista,kolika god da je šarolikost štandova tolika je i šarolikost životnih priča njihovih vlasnika.Tu činjenicu nitko ne bi smio zanemariti također.

Zamolio bi Hrvatske Ceste,Dubrovnik ceste i ostale koji su zaslužni za ovaj čin,neka nam pošalju na mail statistiku o nesrećama koje su se dogodile zbog štandova?!Da li je uopće bilo takvih nesreća!?Ujedno molimo da nam pošalju i statistiku koliko se nesreća dogodilo ito sa fatalnim posljedicama na suprotnoj strani Neretve gdje nema ograde koja graniči cestu od Neretve?Ako se već toliki novci troše za uklanjanje moglo se uložiti u cjelovitu ogradu,a ne prostrijeti 50 m na potezu od Komina do pruge i onda kao to je gotov posao.Još mi je zanimljivija ograda iznad Komina,ona do Metkovića.Kao da je postavljena samo da se vidi.
No ovim samo želim apelirati na neke nelogičnosti vezane za uklanjanje štandova,problem postoji,ali ne treba ga riješavati jednostrano.Zanima me i zašto nekad ne padne na pamet nekom u Hrvatskoj da sasluša i drugu stranu priče,onu običnih malih ljudi?!
U ovoj priči ne radi se samo o hrpi dasaka,već o sudbinama ljudi,radi se o tradiciji!
Svakako trebalo bi naći najbolje riješenje zajedno sa vlasnicima štandova.
Pecin štand


U ovu priču upletena je i tradicija te povijest kao što se vidi na slici ispod:


Link na ovu temu proslijedili smo  Hrvatskim Cestama te Cestama Dubrovnik,te smo ih zamolili da pročitaju komentare kako bi dobili povratnu informaciju.
Zato molim da komentari budu suvisli i unutar teme.

Uklanjanjanje  štandova. Slike poslao Goran Kovač
.
Pustoš na magistrali.
komin @ 17:40 |Komentiraj | Komentari: 48 | Prikaži komentare
petak, ožujak 6, 2009

Pročitali smo u Večernjem listu da je izglasana izmjena i dopuna Prostornog plana dubrovačko-neretvanske županije. Izglasano je jednoglasno, što bi značilo da nitko nije imao nikakvih zamjerki. Iz ovog teksta da se zaključiti; na Ušću je predviđena  gradnja  dvaju hotela. Podsjetimo se šta je tražio MO Komina  (“…predlažemo preoblikovanje turističke zone sa hotelskog sadržaja u turističko naselje ambijentalnog tipa prilagođeno povijesnom i kulturnom nasljeđu kraja”).  Objavili smo to u temi “Daje se na znanje”.
Po ovome šta piše ispada da je MO Komina  tražija jedno, a dobija nešto drugo. Kako sada slijedi uvid i rasprava, bit će zanimljivo čuti kakav je stav MO Komina.
Do tada, prošetajte malo do Ušća, tko zna, možda i vi osjetite nešto neobično, nešto što niste osjetili nikad prije. Eto tu na Galičaku, prije mnogo mnogo godina posijani su naši korjeni u ovom kraju. Tu na Ušću  među pticama, gamborima,  jeguljama,  žabama i komarcima zaplakala su prva kominska dica.
                                                              Nenad
komin @ 02:00 |Komentiraj | Komentari: 71 | Prikaži komentare
utorak, ožujak 3, 2009

Netko je u komentarima tražio slike Gornjeg Komina, onda je netko tražio slike Donjeg Komina. Evo malo svega pa ko nije zadovoljan  nek slika šta hoće i nek pošalje, objavit ćemo.komin @ 22:28 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
ponedjeljak, ožujak 2, 2009

Svi projekti koji bi mogli imati protivnike u ovoj zemlji najavljuju se ciframa od koje boli glava. Uz nenormalne iznose potencijalnih ulagača  obično se projekt napuhava stotinama novo zaposlenih radnika, perspektivom i razvojem kraja u koji se želi takav projekt uvaliti.  Sjetimo se Parila i školjakaša i famoznih stotinu novih radnih mjesta, Švedskog lječilišta na ušću od 250 miljuna eura i 250 novih radnih mjesta, a ovaj najnoviji objavljen u Slobodnoj Dalmaciji od 2 miljarde eura u Pločama za plinski terminal  kojeg nudi katarski emir glupost je koju može popušiti samo naivni hrvatski tukac ili tuka.
Ajmo redom. Ekonomija nije ništa drugo nego matematika, a u matematici  2+2=4, šta znaći da ovaj rezultat ne može biti ni 3 niti 5. U politici i ostalim lažima 2+2 može bit i 58, ali u matematici to je uvijek i jedino 4.  Zaključak je:. Matematika je neosporna istina.  
Prije nego šta nastavim s brojkama, želim nešto prije spomenuti. U poslovnom svijetu nikad se unaprijed ne razbaciva ciframa, projekti se najavljuju, a onda planiraju i istražuju, a cifra ulaganja  posljednja je, i  najčešće ona planirana nije konačna. Ali, iz pera novinara Denisa Krnića saznajemo slijedeće:                                                                              
“Katar je živo zainteresiran za LNG terminal u Pločama, a prema našim informacijama , u sam projekt bi se uložilo do dvije milijarde eura”.
Baš me zanima čije su to informacije.  Katarskog emira sigurno nisu, možda nekog lobista, a tko zna možda je to još jedna nebuloza aktuelnog predsjednika države koja će se sutra tumaćiti po ustaljenoj praksi kao komadić teksta izvučen iz konteksa. Svejedno  je  tko je ovo smislio, vratimo se mi brojkama jer one ne lažu. Da bi ste lakše ovo pratili saznajmo neke cijene pojedinih projekata. Npr. Jedan tanker nosivosti od 50 000 tona u hrvatskom brodogradilištu možete napraviti za 55 miliona američkih dolara, to vam je po današnjem tečaju cca 46 miliona eura. Ako bi se u Pločama kojim slučajem gradio terminal kapaciteta 8 ovakvih tankera, cijena kompletne gradnje nebi mogla biti veća od 300 miliona eura.                                                                                   
Koliko je to 2 milijarde eura?  Rardi uspooredbe,  autoput od Zagreba do Splita koštao je 2,5 milijarde eura, što znaći da je kilometar  autoputa koštao manje od 7 miliona sa svim onim mostovima,vijaduktima, tunelima i tunelčićima. Ako je cijena jednog kilometra autoputa tolika, onda je sigurno cijena jednog kilometra plinovoda bar 10 puta manja. Namjerno spominjem plinovod za one koji misle da će katarski emir išarat uzduž i poprijeko Hrvatsku plinskim cijevima.  Prije će to napravit u susjednoj Bosni.  Koliko vrijedi grad Ploče?  Sve nekretnine u gradu Pločama ne vrijede 2 milijarde eura, i to bi se dalo  izračunati. Eto meni se čini da se ovdje  radi od dvije milijarde krušaka u nečijm glavama, a ne o eurima.
I još jednu sitnica da ne ostanem dužan Švedima. Pročitao sam na interenetu novi hotel  s 80 luksuznih soba,  dva bazena, wellness centrom i sportskim sadržajem koštao je cijelih 10 milijuna eura, što znači da ono čudo kojeg bi Švedi gradili na ušću nemože koštati 250 miliona eura koliko god brojke natezali, a  broj  zaposlenih neću ni  komentirati.                                                 Napuhivanje  brojki najobičnija je obmana lobista,  ujedno je i najbolji pokazatelj  koliko je hrvatski čovjek naivan. Zato dragi moji kad vidite cifre u eurima ili novim radnim mjestima, kalkulator u ruke.                                                                                                                                     Nenad
komin @ 23:01 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 1, 2009

Nekad vam padne napamet  napraviti  razmještaj u vlastitoj kući. Dosadi  uvijek jedno te isto. Razmaknete ormare, premjestite trosjed, izvrtite kuću uzduž i poprijeko i na kraju vratite sve na staro mjesto gdje je i bilo. Promijenite uglavnom samo neke sitnice . Više od godinu dana ovaj blog nije mijenjao izgled. Jeste li za nekakvu  promijenu? Svakako, nešto bi mijenili, ali ne bez vaše pomoći. Vaši prijedlozi dobro će doći. Na lijevoj strani bloga stavili smo probno  da se vrte slike i da se čuje glazba. Također dva puta mjesečno stavit ćemo po jednu sliku visoke rezolucije iz našeg kraja koju ćete moći skinuti i ako želite staviti na svoj desktop. Također, ako imate želju, svoje fotografije ustupiti za ovaj blog slobodno ih pošaljite, rado ćemo ih objaviti uz ime autora. Za ovaj put  evo jedna sličica koju ste već viđali na ovom blogu, a sad je možete skinuti uz blagoslov autora. O brzini vašeg internet paketa  ovisi koliko ćete čekati da se otvori. Provjereno, može se staviti na  monitor od 19 inch-a.
                                                                 Nenad
komin @ 20:27 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
Mjesta iz kojih nas posjecujete
FOTO GALERIJA
Shoutbox
27.3.2018. 1:19 :: Box Panel Listrik 3 Phase Tangerang
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
28.3.2018. 8:57 :: Panel Listrik Tiga Fasa Riau
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
29.3.2018. 5:57 :: Panel Listrik Untuk Pompa Air Yogyakarta
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
2.4.2018. 1:32 :: Panel Box Manufacturer In Pune
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
10.4.2018. 11:51 :: obat peninggi badan super cepat
Pusat Grosir Penjualan Obat Peninggi Badan Super Cepat GROW UP SUPER USA Asli Original Herbal Alami terbaik yang terbukti mampu menambah tinggi badan 5-10cm dalam 1 bulan
10.4.2018. 11:53 :: grow up super usa
Pusat Grosir Penjualan Obat Peninggi Badan Super Cepat GROW UP SUPER USA Asli Original Herbal Alami terbaik yang terbukti mampu menambah tinggi badan 5-10cm dalam 1 bulan
11.4.2018. 0:53 :: Box Panel Listrik Plastik Custom Kediri
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
12.4.2018. 2:03 :: Agen Box Panel Listrik Outdoor Bekasi
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
13.4.2018. 4:42 :: Box Panel Listrik Ukuran 2019 Sumatera
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
16.4.2018. 4:36 :: Box Panel Listrik Tav 2018 Sulawesi
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
17.4.2018. 2:11 :: Box Panel Listrik Kediri
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
17.4.2018. 10:14 :: Box Panel Listrik Besar 2020 Bandar Lampung
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
Brojač posjeta
625297
Kontaktirajte nas
  • komin.bloger@gmail.com
TV vodič
Kominski rječnik
Oglasni prostor
Nema zapisa.
KUPUJEM - PRODAJEM
Nema zapisa.
Prijevod bloga na razne jezike
Izaberite jezik za prijevod bloga
Index.hr
Nema zapisa.