KOMIN WEB Komin Forum
Create your own banner at mybannermaker.com!

Blog - veljača 2008
četvrtak, veljača 28, 2008
Evo da predstavimo jedan aeroklub,Neretvanski,u kojem većinu imaju Kominjani i koji su ga osnovali.
Mislim da ih nije potrebno poimenice spominjati,jer čim čujete Komin i aero,nebo,avion,hidro,moto,ili nešto drugo ekstremno prva asociacija je Pače!
Al malo ljudi zna da oni imaju aeroklub i malo se o tome priča.
Članova 10-ak,"letjelica" 5-6(3 lete,2 se izgrađuju a 1 dolazi za koji mjesec).
ZENAIR CH701,MISTRAL AVIASUD,FLIGHTSTAR HIDRO,jedrilica motorna STRATOS 2000,pa MIGNET 293, i vjerojatno  za koji mjesec AIRMAX-SEAMAX.
Pista i njihova baza nalazi se na imanju,duga je 550 metara a najveći avion koji može sletit na pistu je trenutno kakva manja Cessna,ali saznajemo da im je u planu produživanje piste za dužinu slijetanja air traktora.
Trenutno je napravljen jedan hangar a u izgradnj je drugi.
Ovo lito sletija je jedan Njemac koji je reka da je slučajno naša pistu te da je osta paf kad je vidija da ne može sletit na Pločansku(još jedan pilot projekt koji propada). Ugalvnom,pista je alternativna,jer od Splita do Dubrovnika nema ni jedne.
Evo malo slika naših letača,želimo im svu sreću,manje turbulencija,što više lipa vrimena za letanje,još više članova i aviona!
Još neke od aktivnosti članova kluba pogledajte na www.ploce.com.hr .

Hvala Jeli na info i slikama
komin @ 08:04 |Komentiraj | Komentari: 28 | Prikaži komentare
subota, veljača 23, 2008
Već nekoliko dana iznad Komina poviše crkve na nebu, pojavljuju se neobićna svijetla. Isto se dešavalo prije nekoliko mjeseci u Metkoviću, a bilo je objavljeno u medijima. Čak je netko uspio snimiti ovu neobičnu pojavu. Neznam jeli tko od vas vidio ovo čudo. Jučer me nazvao prijatelj iz Ministarstva obrane RH, i on mi je priopćio da se nad Kominom dešavaju nebićna svjetlosna događanja. Pa eto kako sam ja iz ovog kraja, čovjek mi šalje sažetak izvještaja o tim događanjima, kako nebi došlo do panike ili nekakvih nebuloza zvanih "rekla –kazala". Kako je ovaj izvještaj državna tajna, dobio sam samo sažetak koji može biti objavljen u javnosti i neće prouzročiti nikakve štete po sigurnost lijepe naše. Naime iz NASA-e su javili u naše ministarstvo, da se određeni svjetlosni objekti pojavljuju učestalo nad dolinom Neretve, te ih zamolili da utvrde o čemu je riječ. Naši revni državni dužnosnici uhvatili su se odmah zadanog posla i otkrili sljedeće: Naime, pojava petstotinjak neobićnih plavolikih štrumpf bića u Kominu izazvalo je osim svijetske znatiželje i znatiželju nekih nama nepoznatih super inteligentnih bića iz dalekog svemira , koji već stoljećima prate sva naša događanja i naš evolucijski razvoj. Pojavom štrumpfova, ovi vanzemaljci pomislili su da se neka nova bića naseljavaju na ovaj planet. Počeli su istraživati o ćemu se tu radi. Inteligentni E.T. ušli su u naš računalni sustav, a s tim činom našem Ministarstvu obrane omogućili da budu uhvaćeni na djelu i pomno prisluškivani. Tako se došlo do transkripta razgovora dvojice E.T.-a. Naime E.T. su pokušali odgonetnuti što se to događa u Kominu. Prvo su htjeli dešifrirati tekst "Dani Komina".

Evo dio prevoda tog traskripta:

      Prvi E.T.: Šta ovo znači "Dani Komina"?

      Drugi E.T.: Nemam poima , ništa ne kužim, ajmo po ovim komentarima pokušat  dešifrirat o čemu je riječ. Komentari su kratki bit će nam lakše.
I tako njih dvoje, komentar po komentar, ali zapnu na: "neregistrirani korisnik" nikako odgonetnuti o čemu je riječ. Pa se upitaju šta li ga to znači, ovakvo nešto ne postoji u njihovom jeziku. Od svih mogućih riješenja nekako im se učini da bi "neregistrirani korisnik" trebao značiti "kućni ljubimac", jer se to nekako najčešće spominje.

I tako čitajući njihov kilometarski transkript, umorim se i odlučim odspavat malo, pa ujutro nastaviti istraživat šta li to daleki svemir misli o nama.

Probudim se, upalim računalo, kad šta tamo, dobio sam dva nova maila s nepoznatih adresa. Otvorim prvi mail i počmem čitati. Javlja mi se prvi E.T. i piše slijedeće:

Poštovani zemljanine. Preko IP adrese otkrili smo da ste vi autor ovog teksta "Dani Komina" te Vas obavještavamo da smo uspjeli dešifrirati i razumjeti sve ove komentare ispod teksta, ali sami tekst nikako ne razumjemo. Odlučili smo dio ovih istraživanja i pitanja na koje ne možemo pronaći odgovor, odnjeti na naš planet i to dati na analizu našim vrhunskim stručnjacima. Vaš tekst nije dovoljno jasan i nigdje nije obrazloženo sljedeće:

- Zašto ćuko iz Opuzena, Krvavca, Rogotina, Kule, Metkovića i ostalih mjesta ne pjeva istu
pjesmu?

- U trupicu mogu stati slonići, a šta je sa slonovima?

- Tko je jamio cestu?

- Gdje raste općina?

- Zašto žabe nisu dobile pozivnicu za brujet?

- Ako postoji Pik Neretva, gdje je Karo Neretva i Tref Neretva?

...i još stotinu ovakvih pitanja postavili su sebi vanzemaljci a mene bacili u depresiju, da se nemogu načuditi kako takva žestoka inteligencija iz dalekog svemira, koja može dešifrirati svaki pseći lavež ne razumije o ćemu sam ja to pisao. Pokušavajući pobjeći od depresije otvorim drugi mail, a tamo novo iznenađenje. Piše drugi E.T. vrlo kratko, sažeto i pored ostalog časno potpisano. Očito ljutit i iznerviran mojim nedešifriranim i nerazumljivim tekstom, piše slijedeće: "Ti ili si lud ili pijan"

                                                Nenad
komin @ 12:31 |Komentiraj | Komentari: 56 | Prikaži komentare
srijeda, veljača 20, 2008
Samo da stavimo obavijest da je prva ponuda za humanitarnu aukciju ponuđena.
Ponuđeni iznos je 1000kn,a čovik sa velikim srcem je Ivica Oršulić KAIRO.Eto sad znate stanje.
Inače što se tiče Udruge kojoj će biti uplaćen cijeli iznos,oni su u Splitu,dakle Udruga za oboljele od cerebralne paralize "Srce".Neki su se pitali zašto baš njima.
Zato što smo dobili informaciju da je njima HITNO potreban novac,a Robantico je već radio humanitarne akcije u kojima su novci bili uplaćivani istoj udruzi.Zato ne pitajte zašto njima,licitirajte,i činite dobra djela.
komin @ 21:24 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
nedjelja, veljača 17, 2008
Da su Kominjani najbolji organizatori fešta, okupljanja i proslava, dokazano je i provjereno. Ništa nam tako dobro ne ide kao tulumarenje, bančenje, proslave, a svakako naša gostoljubivost, organiziranost i složnost za svaku je pohvalu. I dok čekamo da nam manje gostoljubivi i hladni Englezi priznaju nedavno (po drugi put) oboren rekord, jer zbog njihove nepogrješivosti i poznate nam bahatosti morali smo rekord obarati dva puta, a kako piše jedan lokani novinar; i da je trebalo, Kominjani bi obarali rekord još koji put iz samo jednog razloga: JER, TO JE KOMIN, a taj razlog nemogu dokučiti ni Englezi ni cijeli svekoliki svijet. Kad nam nešto tako dobro ide, a i najbolji smo u tome, ajmo to dobrano iskoristiti.

Stalno mi se vrti jedna ideja o organiziranju zanimljivih događanja u Kominu koji bi trajali nekoliko dana, a zvali bi se "DANI KOMINA". Već se o ovome pisalo na ovom blogu pod temom "Perspektiva Komina" (turizam). Događanja bi trajala 7 dana sa završnim danom Maraton Lađa. Ajmo redom kako bi to izgledalo:
1. DAN - Turnir u bočama (balotama)
2. DAN – Turnir u Šijavici
3. DAN –Turnir u Briškuli i Trešeti
4. DAN – Takmičenje u vožnji trupe na kratke staze za sve uzraste (discipline: vožnja u sjedećem položaju i vožnja u stojećem položaju)
5. DAN - Kominski triatlon (kombinirano takmičenje u vožnji trupe i prebacivanju tereta (npr.maže kupusa,dinje i vrše) s jednog kraja na drugi.
6. DAN – Takmičenje u spremanju kominskog brujeta.
7. DAN – Maraton lađa

Na turnire i takmičenja u svim disciplinama mogu se pozvati najbolje ekipe iz Opuzena, Krvavca, Rogotina, Kule, Metkovića i ostalih mjesta koji žele sudjelovati u ovim događanjima. Svi sudionici ovih događanja dobili bi diplomu (priznanje) za sudjelovanje i osvojeno mjesto. Kako je ljetno vrijeme doba u kojem mnogi Kominjani iz dijaspore posjećuju svoje rodno mjesto i doba je kada najviše Kominjana ima na jednom mjestu,predlažem da se odmah nakon maratona lađa, organiziraju dani kominskih rođaka i to na sljedeći naćin. Svaki dan po jedno prezime. NPR. Jedan dan okupljaju se svi Dugandžići iz cijelog svijeta i imaju svoju feštu, sutra dan to isto rade naprimjer svi Oršulići, treći dan svi Vlahovići i tako redom da ne nabrajam sva naša prezimena pa da koje ne preskočim jer će me neki zlonamjernici odmah obilježiti. Tih dana bi se okupljali na jednom mjestu svi Kominjani istog prezimena i imali bi svoju malu feštu na kojoj bi se susreli rođaci koji se već dugo nisu vidjeli i imali nekakav kontakt. Ovakva okupljanja postoje u nekim mjestima Imotske krajine i vrlo su zanimljiva, a osim toga povezuju i zbližavaju ljude iz mjesta.

U nekim mojim kontaktima već ima zaintereseiranih turističkih agencija koje zanima apartmanski smještaj za vrijeme maratona lađa. Dobra organizacija i realizacija ovih događanja privukla bi mnoge sponzore. Za organizirati sve ovo trebalo bi osnovati udrugu koja bi bila poveznica i koja bi sve ovo postavila na svoje mjesto. Ovim putem pozivam sve zainteresirane Kominjane da se izjasne o ovom projektu. Sve ideje su dobrodošle, potreban je timski rad, a da možemo, pokazali su i dokazali cijelom svijetu kominski Štrumpfovi. Ovaj projekt samo je jedan dio cijelokupnog projekta: "Smjernice razvoja turizma u Kominu" koji će biti predočen u djelovima na ovom blogu. Također ovaj projekt ima svrhu očuvanja domaćih tradicija i njihovo prenošenje na mlađi naraštaj.

                                             tekst i fotografija   Nenad
komin @ 16:49 |Komentiraj | Komentari: 131 | Prikaži komentare
petak, veljača 15, 2008
Evo štrumpfovi su odlučili prodati štrumpfetine gaćice.No to bi bilo malo nastrano da se ne radi o humanitarnoj akciji.
Ova aukcija dobiva na popularnosti tim više jer je gaćice dizajnirao Robantico,poznati dizajner,kominjanin Robert Bantić.
Ponude za aukciju šaljite na e-mail adresu komin@komin.com.hr .
Postignuti iznos će u cijelosti biti uplaćen na račun Udruge za oboljele od cerebralne paralize "Srce".

komin @ 18:51 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
E ljudi moji,osim stranice,mog bloga,bloga pokladnog društva,gusarovog bloga stigao je i kominski forum.
Naime na adresi http://kominski-forum.forumeast.com/index.htm nalazi se kominski forum.
Provjerite,registrirajte se,preko Foruma se može jako kvalitetno raspravljati.Inače član sam nekoliko foruma i uvijek nađem kvalitetne informacije za ono što me zanima.Najčešće neka rasprava pređe u svađu,al takvi smo mi ljudi...
Autor je naš Gurija,pa mora da će na Forumu biti zabavno.
Osim toga imate novi i bolji chat na forumu,a i bilo bi lijepo kad bi se svi registrirali imenom,al znam da to nije moguće jer se većina ljudi boji reći šta misli,ili to kažu kad se zamaskiraju,a boje se stati iza svojih riječi.Ponavljam, bilo bi lijepo.
Ima zanimljivih tema,provjerite.Pozdrav svima.
komin @ 12:46 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
nedjelja, veljača 10, 2008
"I mi sa sela hoćemo do ADSL-a"...poznata je akcija kojom će za 2 mjeseca Kula Norinska,Rogotin,Otrići i još neka sela u Dolini Neretve dobiti brzi internet.
Eto većina posjetitelja bloga svakodnevno vapi za bržim internetom,u komentarima gotovo svake teme nađe se bar jedan koji se tuži na modem.Reka bi Gurija-kolko modemu hebem mater,može bit i da sam ga napravija!
Po
sebno se to osjeti kad stavim film sa You Tube,a što bi tek bilo da stavljam slike u original formatu,sve ih smanjivam 10-ak puta da je lakše otvorit.
U svakom slučaju,među moderniziranim mistima trebao je biti Komin!?!
Evo kako čujemo prema zadnjim informacijama,Komin neće dobit u toj turi brzi internet.
Ako ikako možemo pomoć,kome pisat,koga ulovit za rukav,kome se obratit...sad je vrime!
Jer ako već dobiva Rogotin,ili Kula,a mi smo između,zašto nas priskočit?
A siguran sam da ima 20 kućanstava koji će uvest brzi internet.Posebno oni koji imaju svoju rodbinu u dalekim zemljama,pa kad saznaju mogućnost da preko brzog interneta mogu pričati sa svojim rođacima,dicom i drugom svojtom.A sve to besplatno!
A osim što je praktičniji jer je brz,mislim da manje košta na kraju račun koji bi dobili,jer za 200kn možete danas dobit brzi internet sa neograničenim prometom,dakle do mile volje surfanja!Ako triba i cili misec da je uključen.A za 100kn 1Gb,isto prihvatljivo s tim da svaki novi potrošeni plaćate dodatnih 20 kn.Isto ok cijena za neke druge s manjim potrebama.S obzirom da možete skidati najnovije filmove,programe,igrice,sezone serija,puste albume raznih glazbenika,pričati neograničeno preko interneta s nekim tko isto ima komp...
Dakle milijun mogućnosti,ali eto treba se potrudit i lobirat,da i Komin dobije bar u ovom desetljeću brzi internet.

Edit:
Evo danas su Rogotinjani dobili ADSL.Sretno vam brzo surfanje Rogotinjani!
http://www.rogotin.hr/aktualno/08_02_12_adsl.html
komin @ 10:32 |Komentiraj | Komentari: 49 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 7, 2008
Evo ovaj film je već bio u jednoj od prvih tema na blogu,doduše tada ga je bilo samo pola.Autor je Obrad Gluščević,godina 1966.
Još jedno remek djelo koje vam donosimo nakon Brdjana i Donjana.Odličan,ja bi se osvrnia samo na lov žaba.Čovik iđe trupom i kupi žabe u mažu,danas to možemo samo sanjat.Kolko ih je biloooo...fju!Film je legendaran,odličan,vridi pogledat!
komin @ 20:31 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare

Veseli kominski štrumfovi pljenili su pažnju svekolikog
navijačkog pučanstva na splitskoj ljepotici.
150 raspjevanih štrumpfova nije pomoglo našim momcima
u rušenju ružne tradicije poljudskog stadiona. Vjerojatno
su se Niskozemci udružili s Gargamelom i Azrijelom u
nekakvoj spaćki koja nam je i ovaj put donjela nesreću.
A i malo bolje upućeni iz štrumpfograda kažu da su vidjeli
Gargamela preobučenog u štrumpfa, a to sigurno donosi nesreću.
Ali kako smo krnju već osudili i spalili, tužopoljke i osude
ostavljamo za sljedeće poklade. Svi smo se ovih dana dobro
zabavili i to je najvažnije.
Nenad
Galeriju fotografija koje nam je poslao dundo Nenad možete pogledati
 klikom na
 "Štrumpfovi na Poljudu"
komin @ 12:13 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 4, 2008

                         !!!!!533!!!!!
Evo ljudi najprije najnovija vijest,a u međuvremenu stavljam slike od jučer!
Kliknite na http://www.glasdalmacije.com/?show=0&article=7424

Rekord je oboren,opet nemam šta za napisat,jednostavno legendarno!
Evo ga,napunili igralište,a da je bilo materijala bilo bi i ono malo!
Kliknite na slike da bi ih vidili uvećane:

Repovi i guzice:

Svi u vrsti

Bad blue boys:

Prapapa i papaštrumpf na čelu


Evo nekih zanimljivih linkova vezanih za rušenje rekorda i za Kominski Štrumpfograd.
Ja evo čuo da su u Samoboru pokušali srušit Guinness rekord jedenja krafni iliti ga krofni.Neznam podatke,eto njima nije uspilo,šta mislite da probamo "skinit" još jedan?

Evo kako je sve popraćeno u medijima:
www.dnevnik.hr/scena/zanimljivosti/strumfograd-komin-ponovno-rusi-guinnessov-rekord.html   
www.vijesti.hrt.hr/vijesti/ShowArticles.aspx?ArticleId=40510
 www.jutarnji.hr/zanimljivosti/clanak/art-2008,2,3,,107385.jl  
  www.glasdalmacije.com/?show=0&article=7403 
 www.radio101.hr/?section=1&page=1&item=30638 
Svaka čast svima koji su sudjelovali,organizatorima Marijani i Veliboru,koji su ova dva tjedna cili Komin napravili "Šibenikom",svima koji su financijski podržali,nećemo nabrajat da nebi koga izostavili...HVALA SVIMA
komin @ 20:20 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
Mjesta iz kojih nas posjecujete
FOTO GALERIJA
Shoutbox
27.3.2018. 1:19 :: Box Panel Listrik 3 Phase Tangerang
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
28.3.2018. 8:57 :: Panel Listrik Tiga Fasa Riau
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
29.3.2018. 5:57 :: Panel Listrik Untuk Pompa Air Yogyakarta
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
2.4.2018. 1:32 :: Panel Box Manufacturer In Pune
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
10.4.2018. 11:51 :: obat peninggi badan super cepat
Pusat Grosir Penjualan Obat Peninggi Badan Super Cepat GROW UP SUPER USA Asli Original Herbal Alami terbaik yang terbukti mampu menambah tinggi badan 5-10cm dalam 1 bulan
10.4.2018. 11:53 :: grow up super usa
Pusat Grosir Penjualan Obat Peninggi Badan Super Cepat GROW UP SUPER USA Asli Original Herbal Alami terbaik yang terbukti mampu menambah tinggi badan 5-10cm dalam 1 bulan
11.4.2018. 0:53 :: Box Panel Listrik Plastik Custom Kediri
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
12.4.2018. 2:03 :: Agen Box Panel Listrik Outdoor Bekasi
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
13.4.2018. 4:42 :: Box Panel Listrik Ukuran 2019 Sumatera
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
16.4.2018. 4:36 :: Box Panel Listrik Tav 2018 Sulawesi
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
17.4.2018. 2:11 :: Box Panel Listrik Kediri
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
17.4.2018. 10:14 :: Box Panel Listrik Besar 2020 Bandar Lampung
Box Panel Listrik | Box Panel Listrik 2 Pintu | Box Panel Listrik 3 Phase | Box Panel Listrik 30x40 | Box Panel Listrik Besar | Box Panel Listrik Hager | Box Panel Listrik Harga | Box Panel Listrik Indoor | Box Panel Listrik Jual | Box Panel Listrik
Brojač posjeta
625297
Kontaktirajte nas
  • komin.bloger@gmail.com
TV vodič
Kominski rječnik
Oglasni prostor
Nema zapisa.
KUPUJEM - PRODAJEM
Nema zapisa.
Prijevod bloga na razne jezike
Izaberite jezik za prijevod bloga
Index.hr
Nema zapisa.